Ce decizie s-a luat în cazul furturilor din casetele de valori ale băncilor din Piteşti şi Ploieşti

| 12 noi, 2013

Procurorul general Tiberiu Niţu a dispus ca Parchetul General să preia ancheta în cazul furturilor din casetele de valori deţinute de mai multe persoane la trei bănci din Piteşti şi Ploieşti, prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Astfel, Parchetul General va prelua două dosare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti în care se efectuează cercetări cu privire la furtul unor sume de bani şi bunuri din casetele de valori închiriate la trei unităţi bancare.

"Considerentele care au stat la baza preluării au vizat complexitatea cauzei, dată de faptul că infracţiunile au fost săvârşite pe raza a două judeţe, coroborată cu prejudiciul ce depăşeşte suma de 2.500.000 euro, impactul mediatic al cauzei, precum şi soluţionarea cu celeritate a acesteia. Cauza a fost înregistrată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat", se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres.

Mai multe persoane au reclamat dispariţia unor sume de bani din casetele de valori deţinute la o agenţie BCR din Piteşti.

Persoanele care au formulat sesizările susţin că le-au dispărut mari cantităţi de bijuterii şi sume importante de bani, cea mai mare pagubă fiind de 400.000 de euro.

Reprezentanţii BCR au anunţat, în urma incidentului, că vor fi revizuite standardele de securitate şi procedurile aferente serviciului de casete de valori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ