Vosganian spune că strugurii dulci de ieri azi sunt acri

| 10 noi, 2013

Lui Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei, i-a priit odihna. În scurtul răstimp de când a predat portofoliul, nu fără mici ezitări, Vosganiannu  a reușit să-și lămurească problemele în Justiție, să-și demonstreze adică nevinovăția și în ochii judecătorilor, nu numai în ochii colegilor senatori.

Recordul, care este deja un miracol de rapiditate și eficiență, a fost aproape dublat de faptul că, o dată problemele din Justiție nelămurite, fostul ministru și-a găsit și resursele de timp necesare pentru a face o exhaustivă analiză retrospectivă a peste un an de guvernare USL.

Remarcabila performanță nu este însă de natură să ofere satisfacție colegilor săi, nici din partid, nici cei din USL, pentru că Vosganian a ajuns la concluzii negative. Comprimând la maxim exegeza, fostul ministru a concluzionat că, singura măsură notabilă deși limitată, a guvernării sale și a colegilor săi, ar fi reducerea TVA-ului la pâine. Nu ne este clar în ce măsură reproșurile lansate la adresa programului economic al guvernării din care el însuși a făcut parte ar fi expresia unei dihotomii a celui care nu realizează că a girat prin simpla sa prezență și prin activitatea sa ministerială tot ceea ce critică acum, a unei dezamăgiri reale sau reprezintă o altă variantă a vechii povești cu vulpea, care spune că strugurii la care nu ajunge sunt acri.

Din păcate, lucrurile nu sunt atât de simple cum par într-o exprimare ironică. Dacă de pildă părerile lui Vosganian, deși tardive, despre Roșia Montană, nu-l privesc decât pe el, criticile și reproșurile dure față de acordul cu FMI ar trebui explicate în termeni de disciplină de partid, fiind de natură să saboteze efortul și realizările colegilor din guvernul în care a făcut și el, nu demult, act de prezență.

Ceea ce se întrevede în declarațiile celui mai recent ”pocăit” al USL este că toate aceste critici ale sale devin străvezii dacă sunt puse în contextul în care Varujan Vosganian a fost, de fapt, forțat să-și părăsească fotoliul de ministru din cauza problemelor sale în Justitie. Și acest fapt reprezintă în același timp și rezolvarea tuturor problemelor provocatoare de frustrări pentru fostul ministru. De fapt, rezolvarea problemelor din Justiție ar trebui să fie preocuparea sa principală, înaintea unor critici aduse guvernului din care a făcut până recent parte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ