Ce fac politicienii de Sf. Maria

| 15 aug, 2013

Ziua de 15 august are o semnificaţie deosebită pentru creştinii care sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sf. Maria Mare, aşa cum mai este denumită în popor. Cu această ocazie, cea mai mare parte a politicienilor participă la diferite evenimente şi manifestări, în diferite colţuri ale ţării.

Astfel, premierul Ponta a participat la slujba de la Mănăstirea Putna. Victor Ponta a ajuns la Mănăstirea Punta în jurul orei 10.00, el mergând până acolo pe jos de la primărie, prin mulţime, unde s-a oprit să vorbească cu oamenii. Înainte de a intra în mănăstire, premierul a fost oprit de un tânăr din Republica Moldova, care i-a cerut să facă mai multe pentru Republica Moldova, Ponta răspunzându-i că peste două săptămâni va fi semnat contractul pentru gazoductul Iaşi-Ungheni. Premierul a mers apoi în biserica Mănăstirii Putna, unde s-a oprit la mormântul lui Ştefan cel Mare, împreună cu soţia sa, Daciana, după care a mers la slujba religioasă oficiată în curtea mănăstirii, unde a stat câteva minute. Ulterior, Victor Ponta s-a deplasat la Cacica, unde va lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii romano-catolice din localitate, care este sanctuar naţional.

Preşedintele Traian Băsescu asistă la slujba de la mănăstirea de la Izvoru Mureşului. La ceremonia religioasă sunt prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare. La slujba de la Mănăstirea "Adormirea Maicii Domnului" de la Izvoru Mureşului participă şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, senatorul PSD Ecaterina Andronescu şi judecătorul de la Curtea Constituţională Valer Dorneanu.

Elena Udrea participă la Liturghia de Sfântă Maria de la Mănăstirea Rohia. Acesta va fi însoţită de Traian Igaş şi Alexandru Nazare, dar şi de alte personalităţi locale. Decizia Elenei Udrea de a participa la Sf. Liturghie în judeţul Maramureş în timp ce mentorul ei politic celebrează sărbătoarea de Sf. Maria în judeţul Harghita nu este întâmplătoare. Se pare că atenţia presei asupra coincidenţelor din vacanţa celor doi i-a făcut să se separe momentan, din considerente de strategie.

Crin Antonescu a preferat să petreacă sărbătoarea Sf. Maria din... Antalya. După concediul în SUA şi Europa, preşedintele Senatului şi-a prelungit vacanţa pe litoralul turcesc, după o scurtă escală electorală la Bucureşti unde s-a lansat într-o serie de atacuri la adresa lui Băsescu.

Vacanţa prilejuită de sărbătoarea Sfintei Maria reprezintă probabil ultima ieşire în care politicienii îşi reîncarcă bateriile. Unii pentru a continua eforturile de guvernare şi pentru a-şi respecta angajamentele asumate în faţa românilor, alţii pentru a-şi pregăti atacuri perfide la adresa USL şi mai ales a realizărilor Cabinetului Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ