Ponta: Reorganizarea ANAF, primul test al capacităţii reale de descentralizare

| 16 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că în data de 19 august va face numirile la cele opt direcţii regionale antifraudă, iar funcţionarea acestor structuri, în noua organizare a ANAF, cu asistenţa Băncii Mondiale, va reprezenta un prim test în privinţa capacităţii de a lucra la nivel de regiune.

"Numirile le fac la 19 august, după care ei organizează concursurile cât mai repede. Regionalizarea ANAF-ului este, dacă vreţi, un prim test apropo de capacitatea administrativă de a lucra la nivel de regiune. Cred că multe alte lucruri trebuie să meargă spre regiuni, ca tot ce ţine de Ministerul Muncii de exemplu, şomajul, pensiile, de educaţie, sănătate. De aceea cred că tot ce ţine de reorganizarea ANAF-ului, făcută cu asistenţa Băncii Mondiale, va fi un test foarte important privind capacitatea reală de descentralizare'', a spus Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a subliniat că ''la Bucureşti trebuie să rămână cât mai puţin'', iar cu excepţia politicii externe, apărării, justiţiei, reglementării şi controlului, toate celelalte activităţi trebuie transferate în teritoriu.

''Doresc ca direcţiile antifraudă să-şi îndeplinească foarte bine sarcinile. Trebuie strânse resurse la buget'', a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ