Ponta despre Băsescu: Nu pot avea consens cu cineva care încurajează extremiştii

| 16 aug, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că nu a discutat cu Traian Băsescu în legătură cu ultimele evoluţii cu Ungaria, deoarece poate vorbi pe astfel de teme doar cu cineva ''responsabil''.

''Nu am mai vorbit cu domnul Traian Băsescu de după accidentul din Muntenegru, când am constatat că a folosit moartea unor români pentru a minţi şi pentru a-şi face campanie electorală'', a spus Ponta. 

El a adăugat că, în asemenea chestiuni, poate exista consens doar cu cineva responsabil. 

''Cu cineva responsabil putem avea consens, dar cu cineva care s-a pupat cu Laszlo Tokes şi a încurajat extremişti, se duce şi dă cu bâta în baltă în sens invers, că face el ordine la Budapesta ... Îl susţinem. Să meargă la Budapesta. Acum o lună făcea ordine la Chişinău, acuma face la Budapesta. O să-l trimitem şi la Phenian să facă ordine sau la Cairo (...) Declaraţiile acestea sunt absolut aberante şi nu le poţi face în calitate de şef de stat. Dacă le faci în calitate de şef la Jobbik-ul românesc poţi să spui orice prostii. Când eşti şeful statului să anunţi că faci ordine într-o altă ţară a UE ... Hai să facem ordine la noi în ţară, să nu mai facem ordine la alţii'', a spus Ponta. 

Pe de altă parte, referindu-se la chemarea ambasadorului român la Budapesta la MAE ungar, Ponta a spus că ''este exact ce-şi doreşte guvernul de la Budapesta'. ''Să aibă un politician din România suficient de iresponsabil, cum e domnul Băsescu, ca să aibă motiv să facă ping-pong. Ori eu vreau şi strategia Guvernului României este aceea de a arăta că extremismul şi iresponsabilitatea vin din partea cealaltă. În momentul când se răspunde cu extremism şi iresponsabilitate de la nivelul preşedintelui României devenim şi noi la fel ca ei. Ori, noi nu suntem la fel ca ei. Noi avem drepturi legitime, ne respectăm toate drepturile minorităţilor'', a spus Ponta, subliniind că nu doreşte ''o bătălie între doi extremişti'', ci să arate că în România ''suntem serioşi şi normali''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ