Ce pași a mai făcut România în eliminarea vizelor pentru Canada

| 14 oct, 2014

Viză Canada. Includerea României pe Lista Țărilor de Origine Desemnate (Designated Countries of Origin) de către autoritățile canadiene este un pas înainte extrem de important în vederea atingerii obiectivului eliminării obligativității vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Canada. Bulgarii și românii sunt singurii cetățeni europeni care au nevoie de viză pentru a călători în statul canadian.

Viză Canada. Măsura a fost anunțată recent de către ministrul canadian al cetățeniei și imigrației, Chris Alexander, în care România a fost trecută pe listă alături de alte patru state europene: Andorra, Lichtenstein, Monaco și San Marino. „Lista Țărilor de Origine Desemnate” reprezintă un instrument elaborat de către autoritățile de la Ottawa pentru a preveni eventualele abuzuri la adresa sistemului de imigrare și azil al Canadei.

Totodată, țările plasate pe această listă sunt considerate țări cu o democrație consolidată, care garantează și respectă drepturile omului, oferă protecție și nu generează fluxuri de refugiați și solicitanți de azil. Motiv pentru care premierul Victor Ponta a salutat decizia autorităților de la Ottawa, prin care eforturile depuse de aparatul guvernamental au fost încununate de succes în perspectiva eliminării obligativității vizelor.

Citeşte şi: SUA a lansat programul Loteria Vizelor pentru 2016. România participă şi ea la acest program

Mai mult, listarea României este rezultatul concret al dialogului politic constant și de substanță desfășurat în ultimul an de diplomația română cu autoritățile canadiene în vederea înregistrării unui avans în acest dosar atât la nivel de lucru, cât și politic. Ministrul Afacerilor externe Titus Corlățean a avut o întrevedere cu omologul său John Baird, la Kiev, în 5 decembrie 2013, cu ocazia Consiliului Ministerial OSCE, precum și consultările aprofundate ale acestuia la nivel de miniștri de externe derulate la 29 martie 2014, cu prilejul vizitei la București realizate de șeful diplomației canadiene.

De altfel, ministrul Afacerilor externe român și-a exprimat disponibilitatea deplină pentru continuarea dialogului politic și cooperării pe acest dosar. Scopul oficialului din România este de a le oferi cetățenilor români, în cel mai scurt timp posibil, un tratament egal în materie de vize cu cetățenii statelor membre UE.

Fapt pentru care decizia Guvernului condus de Victor Ponta de a trimite un atașat de interne în cadrul Ambasadei României la Ottawa în cursul acestui an a fost apreciată de partea canadiană. Ceea ce face ca prevederile Acordului Economic și Comercial Cuprinzător recent finalizat de Uniunea Europeană cu Canada să aibă un impact pozitiv asupra perspectivei dezvoltării în continuare a relațiilor româno-canadiene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2014
eugen
Locuri de munca absolut serioase!
Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar!
Detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
14 oct, 2014
ferenci catalina
cred ca atasatul se va alege dintre:Mirel Palada Matrafox si Bogdan Teodorescu Casalot

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ