Titus Corlăţean: Susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România

| 17 sep, 2014

Susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, miercuri, cu prilejul întrevederii avute cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag, Gunther Krichbaum.

Titus Corlăţean a menţionat acţiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru diverse proiecte şi a reliefat în context succesul reuniunii Grupului de Acţiune Europeană pentru Republica Moldova coprezidată de România şi Franţa.

Un accent important în cadrul convorbirilor a fost pus pe evoluţiile europene şi regionale relevante pentru Republica Moldova, ambele părţi confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări, arată MAE.


De asemenea, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, cu evidenţierea cooperării economice care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută.

Totodată, adăugă MAE, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care o acordă consolidării relaţiilor cu landurile germane care pot contribui în cooperare cu autorităţile din România la identificarea şi realizarea de proiecte de dezvoltare regională.

Convorbirile au prilejuit totodată şi o trecere în revistă a evoluţiilor politice şi de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile şi ameninţările grave la adresa securităţii şi stabilităţii regionale reprezentate de organizaţia teroristă Statul Islamic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ