Victor Ponta: Vrem să unim Moldova de Transilvania prin drumuri

| 11 sep, 2014

Victor Ponta a declarat joi, în judeţul Vrancea, unde a verificat stadiul lucrărilor la DN2D, că acesta face parte din proiectul major naţional prin care se doreşte unificarea, prin infrastructură , a Moldovei şi Muntenia cu Transilvania.

"E un proiect naţional să unim prin infrastructură mai bună, din drumuri, Moldova de Transilvania şi Muntenia de Transilvania. Am venit în mod special să văd acest drum pentru că ştiu că este un proiect vechi şi foarte important care are legătură cu faptul că vrem să unim Moldova de Transilvania prin drumuri. Sunt mai multe proiecte importante dar acesta este unul dintre cele mai importante. Practic, de aici din Focşani, Vrancea, până în Covasna, Braşov şi mai departe, acest drum va asigura o legătură importantă şi mai ales are rolul de a lega Moldova de Transilvania", a declarat premierul, conform de Agerpres.

Premierul a explicat că proiectul a rămas nefinanţat o perioadă de timp, însă actualul Guvern a alocat banii necesari, inclusiv pentru finalizarea tronsonului din judeţul Covasna.

'În al doilea rând, are rolul de a lega această regiune absolut superbă şi pe care a binecuvântat-o Dumnezeu să se dezvolte, pentru că dacă nu au drum nu au ce să facă cu niciunul dintre proiectele pe care le-au dezvoltat. În al treilea rând, ştiam că este un proiect vechi, care a rămas mult timp nefinanţat şi aici am alocat banii, s-a lucrat absolut excepţional şi sunt absolut convins că în felul acesta acel proiect de România 100, în care, la o sută de ani după ce ne-am unit, să avem şi drumuri pe care să mergem. Acest drum DN2D face parte din acest mare proiect. Există bani să îl finalizăm inclusiv pe partea de Covasna', a spus Ponta.

Constructorii i-au dat asigurări premierului că în 30-35 de zile, DN2D, pe o porţiune de 95 kilometri, de la Focşani spre Ojdula, va fi gata.

De asemenea, până la jumătatea anului viitor, va fi finalizată şi porţiunea de 23 de kilometri din judeţul Covasna.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ