Iohannis, Blaga şi Băsescu - înfrânţi la Bruxelles de Ponta

| 10 sep, 2014

Demersul liderilor ACL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis de a bloca nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european nu a avut efectele scontate. Astăzi, preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker a anunţat portofoliile alocate viitorilor comisari. Astfel, în urma propunerilor făcute de premierul Victor Ponta, vicepreşedintele Parlamentului European, Corina Creţu, a fost desemnată în funcţia de comisar pentru Politică Regională.

Anunţul făcut de Jean Claude-Juncker vine ca o înfrângere pentru Klaus Iohannis, Vasile Blaga cât şi pentru Traian Băsescu, care au criticat vehement nominalizarea Corinei Creţu de către premier. Şi asta mai ales, în condiţiile în care liderii ACL au trimis săptămâna trecută o scrisoare noului preşedinte al CE, încercând să arate că nominalizarea lui Creţu a fost făcută prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu ar fi fost audiată în Parlamentul României.

Acţiunea întreprinsă de co-preşedinţii Alianţei Creştin Liberale nu a fost însă luată în seama de către Jean-Claude Juncker, Corina Creţu făcând de astăzi parte din nouă componență a Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2014
tadeus
Si
aici bati cimpii
10 sep, 2014
WinDos
Nici vorba !!!
Corina Cretu a trecut in barca lui Basescu, evident cu acordul personal si direct al mentorilor socialisti de la Bucuresti (pana si Iliescu s-a trezit si a iesit la o usoara plimbare mediatica), pentru ca altfel ajungea comisar pe unul dintre domeniile nesemnificative, care nici macar nu au corespondent in ministerele tarilor membre ale UE !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ