Penibil! Klaus Iohannis își cumpără prietenii de pe Facebook?

| 11 sep, 2014

Klaus Iohannis Facebook. Potrivit site-ului Facebrands.ro, pagina de Facebook a candidatului ACL la prezidențiale, Klaus Werner Iohannis, a crescut cu 10-12 mii de like-uri pe zi la finalul lunii august și începutul lunii septembrie, în condițiile în care creșterea naturală pentru perioada 21-25 august a fost de circa 400 de like-uri noi pe zi. Această evoluție demonstrează că Iohannis își cumpără prietenii de pe Facebook!

Klaus Iohannis Facebook. În topul zilelor cu cele mai multe like-uri „obținute” de Iohannis se numără 26 august (8.216), 31 august (9.673), 29 august (10.387) și 2 septembrie (12.146 like-uri).

În zilele în care pagina candidatului ACL a fost lăsată să crească natural de către administratori, numărul de like-uri este de peste 20 de ori mai mic: pe data de 23 august creșterea a fost de numai 243 like-uri, pe 24 august de 283 like-uri, pe 3 septembrie de 473 like-uri și pe 7 septembrie numărul de fani a crescut cu doar 458 like-uri.

Totodată, de remarcat este faptul că pe 27 august, pagina lui Iohannis a pierdut 1.412 like-uri, scăzând de la 61.757 la 60.345 de fani, în condițiile lista fanilor din ziua precedentă (26 august) a crescut cu peste 8.000 de conturi noi de Facebook.

Este important de notat că prietenii pe Facebook se pot cumpăra de către cei care au bani şi nu pot să-şi facă prieteni în mod natural. La o analiză atentă se poate observa că aceste variații sunt, în mod evident, cauzate de activități de creștere artificială a numărului de susținători ai primarului Sibiului, cel mai probabil prin cumpărarea de like-uri șipublicitate agresivă pe rețeaua socială, motivată de apropierea alegerilor.

O situație similară a putut fi observată la începutul lunii iulie pe pagina de Facebook a fostului candidat PDL, Cătălin Predoiu, care în doar două zile a reușit „performanța” de a strânge 20.000 de fani din Turcia!

Citeşte şi: Iohannis-6-case a ajuns prilej de bășcălie chiar și pentru susținătorii săi din umbră

Cătălin Predoiu Facebook. Obiectiv.info a semnalat această problemă la momentul respectiv: în doar două zile, 30 iunie şi 1 iulie, Cătălin Predoiu şi-a făcut aproape 20.000 de noi prieteni. După alte două zile, Cătălin Predoiu i-a pierdut pe toţi, în mod aproape inexplicabil. Prietenii pe Facebook se pot cumpăra de către cei care au bani şi nu pot să-şi facă prieteni în mod natural.

După acest scandal, Predoiu a fost trimis publicației un drept la replică  în care a susținut, într-o notă ironică, faptul că like-urile din Turcia au fost trimise „cadou“ de altcineva.

„Acum câteva săptămâni am demarat o campanie online de creștere pentru ca mesajul meu sa poată ajunge la cât mai mulți dintre români. Echipa mea a remarcat că în ultimele zile numărul like-urilor pe Facebook creștea mult prea rapid. Ulterior am descoperit că am primit „cadou” 20.000 likes din Turcia, cu scopul de a-mi fi acoperite mesajele cât mai mult în România. Am cerut scoaterea imediată a acestora, astfel că de la 67.000 likes, pagina mea a ajuns la numărul real, adică 47.000 likes”“, a spus Predoiu, într-un drept la replică trimis Obiectiv.info.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, luat peste picior de propriii colegi de alianţă

În timp ce Cătălin Predoiu a dat dovadă de un comportament civilizat, renunțând la „prietenii” cumpărați „cadou” din Turcia, Klaus Iohannis nu a dat dovadă de un comportament demn de un candidat la alegerile prezidențiale, acesta evitând în mod constant să explice presei anomaliile de pe pagina sa de Facebook și să recunoască faptul că folosește bani pentru a-și spori numărul de susținători pe rețeaua socială.

iohannis like-uri facebook.JPG

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2014
Mihai Papuc
Doua linkuri...
2 linkuri:
1. https://www.facebook.com/klausiohannis/posts/680144125406175
2. http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/395851/Romanian-PM-impersonates-Simona-Halep
Or avea legatura lucrurile astea intre ele, oare?

PS: nu trebuie sa fii adminul unei pagini ca sa cumperi like-uri. Asa ca mai usor cu pianul pe scari...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ