Klaus Iohannis face treburile murdare ale lui Băsescu

| 10 sep, 2014

După ce Klaus Iohannis ne-a arătat în ultimile luni măsura servilismului său faţă de Traian Băsescu prin preluarea mesajelor prezidenţiale şi propagarea acestora în spaţiul public, mai nou, liderul liberal s-a transformat şi în executantul ordinelor liderului de la Cotroceni.

Marţi, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a depus o plângere penală împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă, care le permite aleşilor locali să opteze pentru un alt partid decât cel pe listele căruia au fost aleşi. Plângerea penală „a fost ultima soluţie pentru a găsi explicaţii acolo. Guvernul a refuzat sistematic să ne explice de ce a întârziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare şi a venit cu un text modificat în final în ordonanţa de urgenţă. Guvernul a refuzat să ne dea răspunsuri. Avocatul poporului a fost sesizat. Nu a venit cu niciun răspuns. Ne amână de la o săptămână la alta, cum ne-a obişnuit deja şi cu Legea Educaţiei şi cu Ordonanţa 45. Şi atunci am apelat la instituţia statului care este îndrituită să facă lumină în această speţă, care este în acest caz DNA”, a declarat Klaus Iohannis.

Demersul liderului liberal este unul scandalos în contextul în care PNL şi aliaţii săi portocalii au blocat funcţionarea instituţiilor locale şi judeţene. Întreaga criză a fost generată de formarea unei alianţe peste noapte dintre liberali şi democrat-liberali care nesocotea sensul votului din iunie 2012. Primarii şi consilierii locali şi judeţeni ai PNL şi PDL au fost forţaţi să se alieze în ciuda faptului că în campanie au candidat unii împotriva celorlalţi. Scăpaţi de frica pierderii mandatelor, odată cu derogarea primită prin ordonanţa de urgenţă, mulţi dintre aleşii locali au decis părăsirea PNL sau a PDL pentru a respecta voinţa alegătorilor.

În spatele plângerii penale realizate de preşedintele PNL stau în primul rând propriile sale interese electorale, care odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei sunt  ameninţate prin plecarea aleşilor locali din ACL. Klaus Iohannis este conştient că nu mai are instrumente la îndemână pentru a opri plecarea primarilor şi a consilierilor nemulţumiţi. Aşa încât liderul ACL a pus la cale o ofensivă juridică prin care încearcă să obţină declararea ordonanţei de urgenţă drept ilegală şi, pornind de aici, să obţină anularea mandatelor aleşilor locali care au trecut la alte partide în baza acesteia.

Edilul Sibiului nu e singurul interesat ca aleşii locali care au plecat de la ACL să îşi piardă mandatele, Traian Băsescu fiind şi el preocupat ca această orodonanţă de urgenţă să nu le permită primarilor şi consilierilor să iasă din rândul celor care sunt obligaţi să tragă în competiţia pentru cea mai înaltă funcţie în stat pentru un candidat care odată ajuns la Cotroceni nu ar face decât să îi continue regimul împotriva căruia românii au votat în 2012. Cum nu poate contesta însă direct iniţiativa Guvernului, Traian Băsescu i-a dat misiune liderului liberal să se asigure că face tot ce este posibil pentru a elimina consecinţele ordonanţei de urgenţă.

Dincolo de obiecţiile de natură administrativă şi de bun simţ în ceea ce priveşte iniţiativa liderului liberal, Klaus Iohannis este ultimul care ar trebui să dea lecţii de legalitate având în vedere că a fost ales în mod ilegal preşedinte al PNL, conform deciziei Tribunalului Bucureşti. Aşa încât, în loc să facă plângeri penale nejustificate, edilul Sibiului ar trebui să se pregătească pentru consecinţele acţiunilor sale ilegale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 sep, 2014
Jiji de la Craiova
Da' de ce vreai mata' sa te faci presedinte, ca dupa cum auzii io pe unu' de pe-aciia nu ie mare scofala, zau! Cica scie in Constitutie ca unii face legile, unii le aplica si unii le da amenda la aia de calca stramb, iar presedintele doar sa duce in vizita pe la unii si pe la altii dupa cum stabilesc astialalti, de! Si pe urma, de ce adica te mai luptasi mata' sa te faci ditamai primu' ministru, care daca vrea ii trimete pa toti ailalti unde au treaba, ca acuma sa ne spui ca te saturasi de munca?
10 sep, 2014
Viorel Mihailescu
Nu reusesc sa-mi izgonesc din minte o senzatie. Mai sunt, inca, in tara aceasta oameni de o cultura si de o probitate ireprosabila. Oameni care ar sti ce sa faca in locul oricaruia dintre dumneavoastra, domnilor politicieni. Dar, pentru a putea candida trebuie sa treaca de un mic obstacol, cel al mediatizarii. Acest obstacol presupune multi bani si, cum stim cu totii, banii multi nu pot fi castigati fara a face compromisuri cu... persoane influente din politica, asa ca acesti oameni NU au bani. Au principii, au cunostinte, au carisma, au putere de munca, au autoritate morala, dar nu pot avea si bani. Si daca totusi, in pofida acestui lucru, un astfel de om reuseste sa patrunda in spatiul public si sa atraga atentia, si sa suscite interes, el devine automat o amenintare pentru dumneavoastra... Si pentru ca aveti bani, aveti si puterea de a transforma albul in negru. Cu doar un minim efort un astfel de om este compromis, anulat, transformat prin magia presei intr-un monstru... Si cat de usor este sa faci asta unui om cu principii si cu bun simt si fara bani... Daca are o amenda pentru depasirea vitezei sau pentru centura veti face din el un infractor. Daca are o casa, un hot. Daca nu are, un lenes. Daca are copii, veti face din ei beizadele...Si, repet, cat de usor va este sa faceti asta intr-o tara cu oameni mai simpli decat painea de casa... Intr-o tara in care oamenii uita atat de usor pe cine si pentru ce au votat, impotriva cui si impotriva a ce au votat. Imi vine in minte exemplul lui Mircea Diaconu. Iohannis pare sa fie un remake dupa acelasi scenariu. Adevarul? De unde naiba sa stiu eu care este adevarul?
10 sep, 2014
Viorel Mihailescu
Parca era cam asa: Barca PDL era subreda rau si sta sa se scufunde si ca sa nu faca precum Titanicul, au construit o pluta, careia i-au spus UNPR, si in care s-au suit cei mai bogati. Dar barca PDL tot se ducea la fund, asa ca au mai construit o pluta, PMP, in care s-au urcat altii... Mai mult femei. Si cum PDL continua sa se duca la fund multi au sarit in apa si s-au salvat inotand pana la alte barci care mai erau pe acolo: PNL, PSD, PC... Aia care au ramas in PDL au carpit cu ce-au gasit gaurile ca sa ramana pe linia de plutire si au aruncat o parama spre barca PNL care i-a remorcat, iar aia din UNPR au fost remorcati de PSD. Acum, astia cativa care au mai ramas in barca PDL zic ca gata, au scapat de tot balastul care-i punea in pericol si cu siguranta vor ajunge la mal. Si cand vor ajunge la mal, prin decembrie, asa, sa vezi ce chef o sa traga cu totii si sa vezi ce barci mari or sa-si ia din nou! Ca lumea asta multa se uita la televizor ca la telenovele si plange de mila barcilor, da nu vede ca nu s-a inecat niciunul din aia care au plecat la drum cand le-am dat noi votul, dar nici n-au ajuns acolo unde au promis ca ajung…

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ