Iohannis – un președinte ilegal la PNL. Se pregătește să fie ilegal și pentru România?

| 11 sep, 2014

Este imposibil să nu ne gândim la cum afectează decizia Tribunalului București parcursul lui Klaus Iohannis în cursa prezidențială, în condițiile în care acesta a fost desemnat candidatul Alianței Creștin Liberale din postura de președinte al liberalilor.

Tribunalul Bucureşti a constatat ca ilegală alegerea lui Klaus Werner Iohannis în funcția de președinte al PNL, motivând că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. De asemenea, TNB a respins alegerea conducerii PNL la Congresul din 27-28 iunie. Prin urmare, pe Iohannis, președintele ilegal al PNL, omul de paie al penalilor portocalii, se pregătește să devină președintele ilegal al României.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Klaus Iohannis a ajuns repede de la a fi neamțul salvator al românilor, speranța dreptei, la a fi un impostor politic, iar asta din cauza neregulilor care în niciun caz nu pot fi acceptate unui șef de stat. Practic, Iohannis se găsește acum în situația în care minte în legătură cu funcția pe care o ocupă în cadrul PNL, el se prezintă în fața cetățenilor ca lider de drept al liberalilor, în condițiile în care alegerea lui în fruntea partidului nu este recunoscută de lege.

În context, este imposibil să nu ne gândim la cum afectează decizia Tribunalului București parcursul edilului în cursa prezidențială, în condițiile în care acesta a fost desemnat candidatul Alianței Creștin Liberale din postura de președinte al liberalilor. În încercarea de a minimiza pierderile la capitolul imagine, PNL precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că „nu există niciun fel de problemă cu privire la legitimitatea și legalitatea noii conduceri a PNL. Hotărârea Tribunalului București nu afectează în niciun fel candidatura domnului Klaus Iohannis la Președinția României”.

În palmaresul mare de ilegalități și imoralități ale lui Klaus Iohannis putem încadra, în egală măsură și „calitatea” acestuia de traseist, a fost ales ca primar din partea FDGR, dar apoi s-a înscris în PNL, modul în care și-a dobândit cele șase case, pentru una dinte ele existând chiar un proces pe rol, dar nu în ultimul rând procesul cu ANI pe o cauză de incompatibilitate.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

Klaus Iohannis nu se află în relații chiar bune cu legea, Agenţia Naţională de Integritate găsindu-l incompatibil pe edilul Sibiului în aprilie 2013, procesul ajungând la ÎCCJ, în condițiile în care ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Cu toate acestea, ANI a făcut recurs, iar decizia urmează a fi pronunțată. Acum, Iohannis este convins că va avea câștig de cauză și, în orice caz senținta nu se va da în acest an. În cazul în care va fi găsit vinovat, liberalul va fi obligat să se retragă de pe scena politică, iar asta din cauză că motivarea CCR cu privire la sintagma „aceeaşi funcţie” din Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor publice, se referă la orice funcţie eligibilă, nu doar la funcţia care a generat incompatibilitatea sau conflictul de interese.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ