Klaus Iohannis susţine că Băsescu are obligaţia să-l denunţe pe prezidenţiabilul-ofiţer sub acoperire

| 11 sep, 2014

Klaus Iohannis, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), candidat al Alianţei Creştin Liberale (ACL) la funcţia supremă în stat, a declarat joi, la Drobeta Turnu Severin, că preşedintele Traian Băsescu 'are obligaţia să spună cine este ofiţerul sub acoperire care candidează la preşedinţie'.

El a afirmat că 'dacă preşedintele s-a apucat să deschidă această temă, trebuie să o şi închidă, să spună despre cine este vorba' şi dacă nu o va face, nu trebuia să 'atace' subiectul.

'Eu nu mă număr printre politicienii care deţin informaţii secrete, decât cele vehiculate în spaţiul public şi în formaţiunea politică pe care o conduc', a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, nu se consideră vizată de dezvăluirile lui Traian Băsescu, iar dacă va trebui să adauge ceva la CV-ul său, va scrie: 'Vreau să fiu preşedintele României!'.

Citeşte şi: Traian Băsescu, CRITICAT de un fost director SIE pentru dezvăluirea privind "ofiţerul acoperit"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

'Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu', a spus şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a precizat că în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru o va face el.

'Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton', a afirmat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ