Monica Macovei: Nu am fost şi nu sunt ofiţer acoperit. Să lămureasca comisiile SRI şi SIE situaţia

| 11 sep, 2014

Comisiile de control ale SRI şi SIE din Parlament ar trebui să îi audieze pe directorii celor două instituţii şi să lămurească subiectul deschis de preşedintele Traian Băsescu privind un presupus ofiţer acoperit printre prezidenţiabili, a punctat europarlamentarul Monica Macovei.

"Nu am fost şi nu sunt ofiţer acoperit sau în orice alt fel al vreunui serviciu de informaţii român sau străin", a punctat Monica Macovei.

Preşedintele sau instituţiile au avut posibilitatea de a verifica acest lucru în 2005, când am intrat în Guvernul Tăriceanu ca ministru al Justiţiei şi apoi în 2008, când preşedintele şi Emil Boc mi-au propus să fiu din nou ministru al justiţiei, precum şi în 2009 când preşedintele mi-a propus să fiu candidat de premier al României. Singura cale instituţională de urmat (...) este următoarea: comisiile permanente de control ale SRI şi SIE din Parlament să lămurească astăzi acest subiect discutând şi chemând la comisii pe directorii celor două servicii de informaţii', a declarat Monica Macovei, candidat la alegerile prezidenţiale, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Ofiţerul acoperit al lui Băsescu produce haos în Parlament: PNL şi PDL cer comisie pentru identificarea lui

Ea a afirmat că în cazul în care există un ofiţer acoperit printre candidaţii la alegerile prezidenţiale acesta ar trebui să nu îşi depună candidatura şi să se retragă din politică.

'Dacă există un ofiţer acoperit între candidaţi acesta este un lucru foarte grav şi el este un atentat la siguranţa naţională a României şi la democraţie. Fac un apel la acel candidat, dacă există, care este ofiţer acoperit să nu îşi depună candidatura pentru funcţia de preşedinte al României şi să se retragă din politică', a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul a precizat nu este o soluţie constituirea unei comisii parlamentare de anchetă.


'ACL a cerut o comisie specială de anchetă, o comisie specială de anchetă ia timp, ia numai câteva zile până se stabilesc locurile din partid, nu aceasta este soluţia. Ştim că de multe ori în România când ceri o comisie specială de anchetă de fapt se amână tot subiectul şi uneori se şi îngroapă subiectul', a arătat Macovei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

'Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu', a spus şeful statului la B1 Tv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ