Ofiţerul acoperit al lui Băsescu produce haos în Parlament: PNL şi PDL cer comisie pentru identificarea lui

| 11 sep, 2014

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor iniţia marţi în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor o sesizare cu privire la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la existenţa unui ofiţer acoperit între candidaţii la prezidenţiale, a anunţat, joi, liderul deputaţilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe.

'În temeiul articolului 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sub semnătura a minim 50 de deputaţi din ambele grupuri sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă', a spus Tinel Gheorghe într-o conferinţă de presă comună cu liderul deputaţilor PNL, George Scutaru.

El a susţinut că afirmaţiile şefului statului cu privire la existenţa unui candidat la prezidenţiale care ar fi ofiţer acoperit au rămas fără răspuns şi trebuie devoalate în Parlament iar toţi candidaţi trebuie să răspundă public.

Liderul deputaţilor PDL a menţionat că într-un termen de 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de preşedintele Traian Băsescu trebuie să capete răspuns, astfel încât 'celui asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida pentru Preşedinţia României'.

De asemenea, el a precizat că fundamentarea acestei solicitări pleacă de la prevederile legii privind statutul cadrelor militare, care le interzice acestora să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice sau să candideze în administraţia publică locală, Parlament şi la Preşedinţie.

Potrivit lui Tinel Gheorghe, această comisie de anchetă ar putea să-l invite la audieri inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu şi pe cei care nu şi-au pronunţat 'statutul'.

Citeşte şi: Traian Băsescu, CRITICAT de un fost director SIE pentru dezvăluirea privind "ofiţerul acoperit"

'Nu credem că trebuie târâte într-un joc politic, mai ales că se poate ştirbi credibilitatea ţării şi a acestor instituţii într-un context geopolitic dificil din regiune. Cred că şi aceste servicii de specialitate ar fi interesate ca asupra acestei teme cât mai curând să se facă lumină', a adăugat Scutaru.

El a amintit că trei dintre candidaţii la prezidenţiale, respectiv Klaus Iohannis, Monica Macovei şi Călin Popescu-Tăriceanu, au exprimat ferm faptul că nu au avut nimic de-a face cu structurile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională după 1989 şi nu au avut de-a face cu Securitatea.

'Din partea altor candidaţi nu avem parte decât de tăcere şi cea mai suspectă tăcere este din partea premierului Victor Ponta şi ar trebui ca Victor Ponta să aibă în primul rând decenţa faţă de cetăţenii români pe care ş-ar dori să-i reprezinte ca preşedinte să răspundă cu seriozitate la o asemenea întrebare şi să nu trateze problema la modul foarte lejer', a spus Scutaru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

'Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu', a spus şeful statului, precizând că îi va numi el dacă aceştia nu dau curs solicitării sale.

Citeşte şi: Reacţia lui PONTA despre candidatul-ofiţer sub acoperire invocat de Băsescu

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ