Sorin Roşca Stănescu: Anul şcolar a început în mod CATASTROFAL

| 15 sep, 2014

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu susţine că anul şcolar 2014-2015 a început "în mod catastrofal", fără manuale, în special, pentru elevii claselor I şi a II-a.

"Acest an şcolar a debutat în mod catastrofal. Pentru prima dată în istoria recentă a României, copiii din mai multe clase, în special clasele I şi a II-a, sunt lipsiţi de manuale tipărite. Numai o parte dintre şcoli beneficiază de internet, astfel încât nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata. Proiectul ghiozdanului electronic a îngheţat cu desăvârşire, putându-se consemna faptul că, în ciuda asigurărilor repetate date de ultimii miniştri ai învăţământului, niciun copil nu a primit promisa tabletă, cu ajutorul căreia ar putea să-şi acceseze întregul program şcolar", afirmă Roşca Stănescu într-un comunicat de presă.

El susţine că "cele câteva zeci de microbuze oferite, propagandistic şi electoral, unor şcoli, nu pot fi utilizate din lipsă de combustibil şi de şoferi necuprinşi în schema de salariaţi ai unităţilor".

Senatorul liberal atrage atenţia că "în multe şcoli lucrările nu au fost finalizate, prezentându-se la data începerii anului şcolar ca nişte veritabile şantiere" iar "alte sute de şcoli nu au apă şi toalete".

"Culmea tupeului pontist este că oficialii dau vina pe Parlament, în sensul că a întârziat cu votarea proiectului de lege al achiziţiilor publice. Şi asta în timp ce majoritatea parlamentară aparţine socialiştilor. Alianţa Creştin-Liberală atrage atenţia asupra faptului că inexistenţa manualelor tipărite şi a manualelor electronice este consecinţa faptului că grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care acţionează în proximitatea Ministerului Educaţiei, în complicitate cu înalţi funcţionari ai acestei instituţii, se războiesc între ei pentru a accesa uriaşe fonduri din bani publici, pe calea unor licitaţii trucate şi apoi, contestate. Corupţia endemică este motivul real al inexistenţei manualelor tipărite şi electronice", adaugă Sorin Roşca Stănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ