Victor Ponta, SCRISOARE către Elena Udrea şi Klaus Iohannis

| 11 sep, 2014

Victor Ponta le-a transmis, joi, o scrisoare preşedinţilor principalelor partide politice prin care le solicită să sprijine candidatul României pentru portofoliul de comisar european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

"În calitate de prim-ministru al Guvernului României, fac apel la dumneavoastră să susţineţi, atât în cadrul dezbaterilor din Parlamentul României, cât şi în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii şi europarlamentarii PDL, PNL, UDMR şi PMP, candidatul ţării noastre pentru acest important portofoliu. De asemenea, fac apel la susţinere de către partidele dumneavoastră, pentru doamna Corina Creţu, şi în cadrul Partidului Popular European, al cărui reprezentant este, de altfel, şi preşedintele desemnat al Comisiei Europene. Sunt convins că un astfel de demers este în interesul naţional şi cred că acum avem cu toţii ocazia să arătăm că, dacă suntem uniţi, dacă ne promovăm constructiv şi pozitiv interesul naţional, putem avea cu toţii de câştigat, ca ţară şi ca naţiune', se arată în scrisoarea transmisă de premier.

Citeşte şi: Victor Ponta: Corina Creţu va fi audiată săptămâna viitoare în Parlament

Premierul se adresează liderilor PNL - Klaus Iohannis, PDL - Vasile Blaga, UDMR - Kelemen Hunor şi PMP - Elena Udrea, în calitatea de 'membri ai Partidului Popularilor Europeni, dar şi ca lideri de 'partide cu reprezentanţi în Parlamentul European, precum şi în Parlamentul României'.

Ponta aminteşte, totodată, că portofoliul pentru Politică Regională 'este unul de mare prestigiu şi responsabilitate' şi consideră că atribuirea acestuia Corinei Creţu 'reprezintă un succes pentru ţara noastră şi un semn al importanţei care ni se acordă în cadrul Uniunii Europene'.

Citește și: Ce atribuții va avea CORINA CREŢU în funcția de comisar pentru Politici Regionale

'Cunoaşteţi, cu siguranţă, faptul că acest comisariat gestionează peste 350 de miliarde de euro din bugetul UE şi are o deosebită importanţă pentru susţinerea politicii de coeziune în cadrul UE, pentru următorii ani - ani esenţiali pentru dezvoltarea României', se mai precizează în document.

Şeful Guvernului îşi exprimă speranţa că, 'dincolo de disputa politică, dincolo de demersurile politice de până acum, fiecare dintre noi trebuie să pună pe primul plan interesul României şi al cetăţenilor români'.

'Acum avem ocazia să demonstrăm românilor că actuala clasă politică are capacitatea de a acţiona unitar, în direcţia corectă, pe temele importante pentru ţară', conchide premierul, cu speranţa că şefii partidelor vor 'răspunde pozitiv acestui apel'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ