Victor Ponta: Pentru mine nu există primar român sau maghiar, toţi au aceeaşi legitimitate

| 11 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Cozmeni, în judeţul Harghita, că pentru el 'nu există primar român sau maghiar' şi că, în calitate de şef al Guvernului, se simte în mod egal responsabil în faţa tuturor reprezentanţilor legitimi ai comunităţilor locale, indiferent de etnia acestora.

'Important este următorul mesaj pe care eu vreau să îl spun încă o dată pentru toată lumea. Politica e politică şi eu cred că UDMR este singurul reprezentant politic legitim al comunităţii maghiare din România. Cred că e foarte important ca să trăim toţi în această ţară în dialog şi pace, şi aici şi rolul meu ca lider de partid şi al lui Hunor Kelemen este extrem de important în a găsi totdeauna soluţii de dialog. Dar dincolo de politică, contează viaţa de zi cu zi a oamenilor şi eu am vrut să dau un mesaj foarte clar că nu există nicio comunitate în România care să fie defavorizată (...) Avem microbuze, trebuie să fie pentru toată lumea, pentru toţi copiii. Avem bani pentru alimentări cu apă, pentru cămine, trebuie să fie pentru toată lumea, nu primeşte cineva mai mult şi cineva mai puţin (...) Pentru mine nu există primar român sau maghiar, pentru mine există primari aleşi de către comunităţile lor şi au aceeaşi legitimitate şi aceleaşi drepturi, iar eu sunt prim-ministru responsabil în faţa tuturor, fără niciun fel de deosebire', a declarat Victor Ponta.

Premierul şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Kelemen Hunor au participat vineri, la Cozmeni, la predarea unui număr de şapte microbuze şcolare repartizate unor unităţi şcolare din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi la predarea unor contracte de finanţare pentru o serie de proiecte ce vor fi realizate în cele două judeţe prin Programul Operaţional Regional.

Citeşte şi: CSM atacă proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc: O agresiune la adresa statului de drept

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ