KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis şi educaţia, baba şi mitraliera

| 14 sep, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Candidatul ACL la prezidenţiale a intrat într-o evidentă criză de idei. Ca lider al Opoziţiei, în loc să vină în faţa românilor cu o alternativă constructivă pentru România, preşedintele PNL îşi continuă atacurile sterile la adresa premierului Ponta, sperând că astfel va reuşi să mai capitalizeze ceva electorat.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. O strategie care nu poate fi decât perdantă fiindcă vine să confirme că edilul Sibiului îşi propune să fie un preşedinte care va continua modelul conflictual reprezentat de Traian Băsescu în cele două mandate la Cotroceni.

În această logică se înscrie scrisoarea pe care Klaus Iohannis i-a adresat-o premierului Ponta pe tema educaţiei, în care îl acuză de ”cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii”, în condiţiile în care, în ziua în care acesta îşi lansează candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale. ”Dumneavoastră, în dubla calitate de premier şi de lider al principalului partid de guvernământ, sunteţi cel care, prin măsurile, politicile şi gesturile publice pe care le faceţi, ar trebui să daţi dovada preocupării faţă de situaţia gravă din educaţie. Din păcate, nu numai că nu vă preocupă aceste aspecte, dar daţi dovadă de cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii. Astăzi, când dumneavoastră vă lansaţi cu fast candidatura în Congresul PSD de la Alba Iulia, elevii din clasele primare I şi II au rămas fără manuale, cu doar trei zile înainte de începerea noului an şcolar”, se arată în episola liderului PNL.


CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis încearcă să repare cooperativa PNL cu piese de import

Desigur, atacul nu survine întâmplător, ci reprezintă o ripostă neinspirată şi neconvingătoare, Klaus Iohannis fiind în mod evident deranjat că Victor Ponta anunţa acordarea de microbuze şcolare tocmai în fieful său, la Sibiu. Spre surprinderea liderului PNL, Victor Ponta a fost primit foarte bine în oraşul în care Iohannis este primar, ceea ce îi creează dificultăţi majore în perspectiva campaniei electorale. Dacă Victor Ponta are parte de o primire atât de bună tocmai la Sibiu, atunci este greu de crezut că edilul sibian va reuşi să performeze aşa cum anticipează în zona Transilvaniei, acolo unde tot candidatul PSD pare a lua caimacul.

Dincolo însă de aceste aspecte, risposta lui Klaus Iohannis denotă fariseism. Candidatul ACL la preşedinţie îşi permite un astfel de atac din postura omului care astăzi este susţinut de cei care şi-au batut joc de profesori şi de elevi în timpul guvernarii Boc, anii cu cele mai proaste efecte ale guvernării asupra educaţiei. Reforme bulversante şi prost implementate în mandatele unor miniştri de trisă amintire precum Mircea Miclea sau Daniel Funeriu vorbesc de la sine despre ​„performanţele” democrat-liberalilor care astăzi au trecut în barca lui Klaus Iohannis. Iar la toate acestea se adaugă reducerile salariale cu 25% aplicate bugetarilor în 2010 în urma cărora dascălii au fost printre cei mai afectaţi, în condiţiile în care veniturile lor erau şi aşa modeste.


CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA CANDIDAT. Ponta i-a dat o lecție de fair-play lui Iohannis



Totodată, o astfel de poziţie exprimată de Klaus Iohannis este relativ ruşinoasă prin aceea că aparţine unui om care a fost cândva profesor şi care ar trebui să înţeleagă umilinţele la care foştii săi colegii au fost supuşi tocmai de aliaţii săi pedelişti. Doar că edilul sibian, care a tot clamat în ultima vreme formaţia sa de dascăl, nu este reprezentativ pentru tagma cadrelor didactice. Asta pentru că în timp ce majoritatea covârşitoare a profesorilor sunt remuneraţi modest, Klaus Iohannis a reuşit să îşi procure şase case, chipurile cu banii proveniţi din meditaţii acordate elevilor. Aşadar, ce legitimitate are Klaus Werner Iohannis să ofere altora lecţii despre sistemul de învăţământ?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ