Traian Băsescu, olimpicilor: Aţi scris istoria sportului şi aţi adăugat gloria între frumuseţile naţiunii

| 12 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că olimpicii români au scris istoria sportului românesc şi au adăugat gloria lor între cele mai mari frumuseţi ale naţiunii.

"Mulţi dintre dvs, sportivi şi antrenori, aţi ajuns eroii la care ne raportam când eram mai mici sau cei precum ne-am fi dorit să devenim în domeniile noastre după ce am devenit mai mari, dar toţi la un loc aţi făcut un lucru extraordinar - aţi scris istoria sportului românesc şi aţi adăugat gloria dvs printre cele mai mari frumuseţi ale acestei naţiuni", a afirmat şeful statului.

El a subliniat că împlinirea a 100 de ani de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român este un moment extrem de important.

"Este un moment aniversar extrem de important - 100 de ani de la momentul la care România şi-a construit structura care să-i permită să creeze condiţii pentru ca talentul românilor să se poată manifesta în cea mai mare competiţie a lumii: Jocurile olimpice", a spus Băsescu, la Centenarul olimpismului românesc organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Ateneul Român.

El a arătat că sportivii români au obţinut 302 medalii olimpice.

"Când vezi 302 medalii olimpice este impresionant. Când le vezi şi separate, câte de aur, câte de argint, câte de bronz, iarăşi este un lucru care te impresionează când raportezi succesele sportivilor români şi antrenorilor români la numărul populaţiei României în raport cu alte ţări, dar oricând ai vorbi de olimpicii români gândul se îndreaptă către marii antrenori, marii sportivi, şi de cele mai multe ori rămâi cu o imagine", a afirmat preşedintele Băsescu.

El a amintit de momentele sportivilor care i-au marcat copilăria şi tinereţea.

"Eram copil şi ţin minte 1,91 m. Nu era înălţimea Iolandei Balaş, ci era recordul ei mondial. Eram mai mare şi m-a impresionat până la emoţia supremă, la lacrimi, văzându-l pe Ivan Patzachin cu pagaia ruptă, cum este de neuitat pentru noi când aparatura electronică de la Montreal nu putea scrie 10. Ce tehnologie?! Deasupra tehnologiei care fusese pregătită pentru jocurile olimpice", a spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele Băsescu a subliniat că sunt greu de uitat performanţele Gabrielei Szabo, dar şi cele de la toate disciplinele olimpice. El a subliniat că trebuie să nu uităm că prima medalie obţinută la Jocurile olimpice a fost în 1924 de către echipa de rugby a României care a luat medalia de bronz.

Şeful statului le-a mulţumit sportivilor pentru devotament şi performanţe.

"Îmi imaginez ce plăcut trebuie să fie când fiecare dintre dumneavoastră vă întâlniţi şi vă aduceţi aminte de glorie. Aş vrea să le pot trăi, dar alături de dvs, dar cei care cu adevărat le pot trăi sunt cei care au urcat pe podium, cei care au avut şansa să participe la JO, cei care au fost aproape şi nu au reuşit să urce pe podium pentru că în mod egal le datorăm respect nu numai celor care au avut pe piept medaliile olimpice, dar şi acelora care au fost acolo, au participat şi luptat pentru gloria României", a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ