Ilie Sârbu: Băsescu nu ar trebui să vorbească şi despre dosarul lui?

| 12 sep, 2014

Senatorul Ilie Sârbu, membru în Comisia de control a SIE, a declarat vineri, la Alba Iulia, că preşedintele Traian Băsescu înainte să vorbească despre colaborarea cu serviciile secrete a unora dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale ar trebui să vorbească şi despre dosarul său personal.

'Băsescu nu ar trebui să vorbească şi despre dosarul lui ?', a spus senatorul Ilie Sârbu. 

Întrebat de jurnalişti dacă e vorba de un dosar de ofiţer acoperit, Sârbu a răspuns că 'de de toate'. 'La el nici nu mai vorbim de ofiţer acoperit. De la informator la ofiţer, deci nu e o problemă', a afirmat senatorul PSD.

De asemenea, întrebat de unde ştie că Traian Băsescu ar fi fost informator sau ofiţer sub acoperire, Ilie Sârbu a menţionat că el spune doar din ceea ce a văzut şi 'au văzut şi alţii'. 'Sunt documente care au apărut, au dispărut. Aşa a apărut. Nu l-am verificat eu, nu a fost cazul să-l verificăm. Nimeni nu s-a întrebat după aceea, după cei 10 ani, ce a fost domnul Băsescu. Au trecut cei 10 ani şi nu a avut dublă comandă sau cel puţin aşa spune dânsul. Să iasă dânsul să explice. El a avut dublă comandă în perioada asta ?', a afirmat Sârbu. 

Întrebat dacă s-ar putea ca Traian Băsescu să fie chemat în faţa comisiei de control a SIE să dea explicaţii, Ilie Sârbu nu a exclus această posibilitate. 'Dar ce, preşedintele e în afara legii ? El a adus subiectul în discuţie, nu noi am provocat nebunia asta. Că el nu va veni, ignoră comisiile, e treaba dânsului', a mai spus senatorul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care doresc să ajungă în funcţia de şef al statului ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns. 

'Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu', a spus şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a precizat că în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru o va face el. 

'Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton', a afirmat şeful statului.

El a spus că în acest caz este nevoie de o hotărâre judecătorească, menţionând că altfel serviciul respectiv nu poate să facă publică apartenenţa sau fosta apartenenţă a ofiţerilor.

'Nu poţi să fii preşedintele României şi să existe riscul să ai dublă comandă. Trebuie să spui pentru că atunci te eliberezi şi de dublul control (...) şi îşi exerciţi funcţia fără nicio grijă. O spui şi ştii că ai rămas supus numai celor care te-au ales sau să lucrezi numai în interesul lor şi nu în alte interese', a arătat Băsescu. 

Şeful statului a subliniat că sunt candidaţi care ar avea astfel de lucruri ascunse în CV şi a indicat că publicarea acestor informaţii trebuie să se întâmple dacă 'suntem o ţară democratică şi vrem să alegem un preşedinte care ştim că va acţiona numai în interesul naţional, numai după conştiinţa lui şi nu dirijat'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2014
Costel338
Ce trebuie sa spuna dl.Ilie Sarbu
Dl. Ilie Sarbu are, din perioada cand activa in sectorul religie, multe de spus despre sarcinile pe care le primea de la Secu. De asemenea, despre ce s-a pedtrecut in catedrala din Timisoara in timpul Revolutiei.
Asteptam cu interes.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ