Dragnea, despre Iohannis: S-a descalificat prin două acţiuni - plângerea penală şi reclamaţia la CE

| 12 sep, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Alba Iulia, că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, este un candidat la preşedinţia României care s-a descalificat prin gestul de a depune o plângere penală, dar şi prin reclamaţia făcută la Comisia Europeană.

Dragnea a subliniat că nu se teme în niciun fel de faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

"Nu mă tem în niciun fel, pentru că nu cred că mă cunoaşteţi ca un om fricos. Iar în ceea ce priveşte procedura juridică, am înţeles că asta e procedura standard când orice deştept face plângere penală. (...) Nu sunt specialist. În rest, ce pot să spun de un om care vrea sa fie preşedintele României şi e un reclamagiu? Iohannis a făcut două lucruri care îl descalifică - unu, este această plângere penală, un om care vrea să fie preşedintele României nu poate face aşa ceva, putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta, şi doi - prima mare acţiune de politică externă a acestui domn a fost să facă din nou o reclamaţie la Comisia Europeană şi anume să nu cumva să primim noi portofoliul de dezvoltare regională şi Corina să nu fie comisar. Acesta acţiuni îl descalifică complet. Restul sunt chestiuni mai mici, că îl confundă pe Spiru Haret cu Bolintineanu, contează mai puţin", a declarat Liviu Dragnea, la finalul Congresului PSD.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali, au declarat surse judiciare.

Aceleaşi surse au precizat că s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

Citeşte şi: OBIECTIVUL principal al candidatului VICTOR PONTA: Unirea românilor pentru România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ