Lider maghiar, supărat că LIVIU DRAGNEA n-a taiat panglica secuiascĂ: Îşi bate joc

| 12 sep, 2014

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, afirmă, referitor la gestul vicepremierului Liviu Dragnea care, la inaugurarea DJ 174A Vatra Dornei - Borsec, a refuzat să taie o panglică în culorile steagului secuiesc, că acesta îşi bate joc de simbolurile secuieşti.

Kulcsar Terza Jozsef a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că, dacă statul vrea să îi respecte pe maghiari, trebuie să accepte şi simbolurile acestei comunităţi.

"Dacă statul român vrea să îi respecte pe maghiari, trebuie să accepte şi simbolurile, limba maternă şi cultura acestei comunităţi. Nu este cinstit caLiviu Dragnea să-şibată joc de simbolurile noastre. Noi respectăm drapelul României. Niciodată nu am cerut ca drapelul României să fie înlăturat, ci doar ca alături să fie arborat şi cel secuiesc”, a spus liderul PCM Covasna.

Joi, vicepremierul Liviu Dragnea a participat la inaugurarea DJ 174A Vatra Dornei - Borsec, în Harghita, unde a tăiat panglica tricoloră, dar a refuzat să taie şi o panglică în culorile steagului secuiesc, pusă la sugestia preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba. "Este singura panglică pe care am recunoscut-o şi pe care o recunosc, este tricolorul românesc. Sunt membru al Guvernului României, am venit aici să inaugurez o investiţie publică pe teritoriul României şi am tăiat panglica ce se taie oriunde în această ţară, şi la Teleorman tăiem aceeaşi panglică, şi la Cluj, şi oriunde, am tăiat-o cu drag şi o ţin la piept", a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că nu este supărat din cauza refuzului vicepremierului.

Citeşte şi: Liviu Dragnea a refuzat să taie o panglică în culorile drapelului sescuiesc, la inaugurarea unui drum

"Eu cred că trebuie să intrăm în normalitate şi fiecare taie atâtea panglici câte doreşte, pentru că ăsta este obiceiul la noi şi omul unde merge se ţine de obiceiuri, dar cine nu, o să vedem, eu nu mă supăr în niciun fel. Cred că de acum încolo nimeni nu trebuie să se supere dacă vom tăia şi aici şi în alte părţi ale judeţului două panglici, pentru că trăim împreună şi trebuie să convieţuim în pace şi să dezvoltăm împreună acest judeţ, aşadar eu cred că data viitoare o să taie panglica", declara Borboly Csaba.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ