Ponta: Putem să vorbim cu adevărat despre Marea Unire. Un contracandidat al meu nici nu ştie unde e R. Moldova

| 12 sep, 2014

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat vineri că un contracandidat al său în cursa pentru Cotroceni nu a fost niciodată în Republica Moldova, neştiind de fapt unde este această ţară.

"Cred că obligaţia noastră este să arătăm că suntem toţi români, că avem toţi o şansă, putem să vorbim cu adevărat despre Marea Unire, Marea Unire în Europa cu cei de pe malul stâng al Prutului. Şi eu pot să fac acest lucru, în timp ce un contracandidat de-al meu n-a fost niciodată în Moldova, nici nu ştie unde este Moldova. Eu am fost, ştiu fiecare localitate din această ţară, fiecare judeţ, fiecare regiune, ştiu care sunt lucrurile bune, ştiu care sunt problemele, am rezolvat o mie din problemele fiecărei zone, fiecărui judeţ, mai sunt încă zece mii de rezolvat. Vreau, ca preşedinte, împreună cu Guvernul pe care dvs îl veţi susţine, să muncim pentru români, vreau să facem schimbarea adevărată şi să facem Marea Unire pentru România", a declarat Victor Ponta, la Congresul extraordinar al PSD.

Premierul a subliniat că opţiunea pro-europeană şi pro-atlantică a ţării noastre este un mare câştig care trebuie păstrat.

"În China am fost primiţi cu onoruri, cu gardă militară, iar adversarii spuneau: 'uite, se duce în China'. Tot cu gardă militară am fost primiţi şi de doamna cancelar Merkel, pentru că e vorba de respectul pe care România îl acordă şi îl cere tuturor ţărilor fără gardă, dar oficial am fost primit la Washington sau la Paris sau în toate capitalele europene. Opţiunea noastră pro-europeană şi pro-atlantică este un mare câştig pe care trebuie să-l păstrăm, însă, de fiecare dată, spun un lucru - toţi prietenii noştri de la Washington, Berlin, Paris vor să vadă o ţară mândră, o ţară puternică, o ţară democratică. Pentru aceste lucruri sunt gata să mă lupt ca preşedinte. Şi când spun că Marea Unire este într-adevăr obiectivul nostru naţional, să ştiţi că lucrez zi de zi alături de miniştri, alături de preşedinţi de CJ pentru ultima parte din România care a fost pierdută, a venit lângă România în 1918, a fost pierdută după aceea şi acum, printr-o şansă istorică, Moldova poate să se unească nu doar cu România, ci cu întreaga Europă", a mai spus preşedintele PSD.

Citeşte şi: OBIECTIVUL principal al candidatului VICTOR PONTA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 2014
Ronald
Gogonata ?
Domnule Ponta , cine va mai crede ? Ca le spuneti gogonate rau de tot !
Dvs, cu tot PSD-ul , plin de comunisti , multi cu scoala facuta la Moscova ,poate ca vreti alipirea României cu Rep. Moldova cu tot la Federatia rusa si implementarea monedei euro-asiatice , modelul Putin , dar nu va crede nimeni ca va orientati spre vestul Europei !
Daca taceati , filosof ramâneati... .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ