VICTOR PONTA: Pensiile vor creşte cu 5% de la 1 ianuarie 2015

| 12 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a salutat vineri creşterea pensiilor începând de la 1 ianuarie 2015, măsură anunţată de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

'O veste bună - cresc pensiile! Potrivit INS, pensia medie lunară a fost în trimestrul II din 2014 cu 4,8% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar din ianuarie 2015, pensiile vor fi majorate cu 5%!', a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook.

Pensiile vor fi majorate începând cu ianuarie 2015 cu cinci procente, a anunţat joi, la Cluj-Napoca, Rovana Plumb, ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Rovana Plumb a precizat că, în prezent, reprezentanţii Ministerului Muncii lucrează alături de cei ai Ministerului de Finanţe şi la reglementări în vederea majorării pensiilor mici, care ar putea să fie puse în aplicare tot de anul viitor.
Potrivit ministrului, toate acţiunile legate de pensii fac parte dintr-un pachet de măsuri 'reparatorii' prin care Guvernul doreşte să reechilibreze anumite decizii considerate nedrepte luate de Guvernul condus de Emil Boc.

'Vom continua cu măsurile reparatorii, dar în special cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu 5 la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe', a precizat Rovana Plumb într-o conferinţă de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 sep, 2014
irinapop
Totusi nu exista o lege care spune ca pensiile se indexeaza anual cu rata inflatiei? De ce este prezentata aceasta masura ca o mare realizare a guvernarii Ponta? De cand respectarea legii de catre guvernanti este o mare realizare? Pensiile au fost indexate anual chiar si in perioada sinistrului Boc. Singurul care a marit pensiile mai mult decat prevede legea a fost Tradiceanu.
De ce nu vedeti milionul de locuri de munca creat de maretul, invincibilul, noul geniu al Carpatilor, mandria Romaniei si a serviciilor secrete, geniul care se naste o data la 1000 de ani, mult iubitul si stimatul Victor (de la victorie!!!!!) Viorel (de la floricica aia delicata si mov) Ponta (de la stramosii lui romani si ortodocsi)?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ