ZIUA POMPIERILOR. Victor Ponta, declarații la Ziua Pompierilor

| 13 sep, 2014

ZIUA POMPIERILOR. Premierul Victor Ponta le-a mulţumit sâmbătă pompierilor pentru felul în care îşi fac datoria şi a reamintit încrederea de care se bucură aceştia în ochii românilor.

ZIUA POMPIERILOR. "Populaţia României ştie că există întotdeauna ofiţeri, subofiţeri, oameni care veghează, care pot să intervină în orice fel de necaz. Este un serviciu esenţial pe care îl faceţi României şi acestei ţări şi vreau să vă mulţumesc în această zi specială pentru tot ceea ce aţi făcut şi ceea ce veţi face în continuare. (...) Eu ştiu foarte clar care este activitatea dumneavoastră dincolo de camerele de luat vederi, dincolo de atenţia presei sau a opiniei publice şi pentru toate aceste lucruri cred că meritaţi recunoştinţa şi aprecierea opiniei publice. Cred ca vă meritaţi acest loc de frunte în încrederea românilor alături de Armată şi de Biserică şi vreau să spun (...) că facem de fiecare dată eforturi pentru a vă asigura drepturile salariale, condiţiile de MUNCĂ, infrastructura de care aveţi nevoie, cred că nu ne facem altceva decât datoria de a vă ajuta pe dumneavoastră să vă faceţi datoria", a afirmat prim ministrul într-o alocuţiune rostită la manifestările dedicate Zilei Pompierilor, organizate la Monumentul Eroilor Pompieri din Bucureşti. 
Premierul le-a mai transmis pompierilor că "în momente grele" el le-a fost alături pentru că a apreciat întotdeauna că îşi fac datoria. 
"Doresc, şi sunt foarte mândru că în toate momentele dificile, ca atunci când am mers la inundaţii, la zăpezi, la diverse situaţii de urgenţă, v-am găsit de fiecare dată acolo făcându-vă datoria. Atunci când au fost momente grele, şi îmi aduc aminte în ianuarie anul acesta când mulţi spuneau că pompierii poate nu-şi fac datoria atât de bine, am fost alături de dumneavoastră şi am spus că merită să fiţi felicitaţi şi merită sa fiţi apreciaţi", a declarat Ponta. 
În cadrul ceremoniei, premierul a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Pompieri şi a înmânat distincţia 'Pompierul de onoare al anului' plutonierului Valerian - Dumitru Taban din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Maior Constantin Ene' al judeţului Bacău, pentru participarea la intervenţiile complexe de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă desfăşurate pe parcursul acestui an. 
De asemenea, Victor Ponta a asistat la defilarea Detaşamentului de onoare şi a tehnicii de intervenţie specifică structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. 
Premierul a primit şi două cadouri cu valoare simbolică, o cască personalizată şi un ciocan de pompier. 
Un incident s-a înregistrat în cursul ceremoniei când un bărbat disponibilizat în 2011 s-a întins pe carosabilul din faţa monumentului în semn de protest faţă de faptul că a fost dat afară din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Bărbatul a fost ridicat ulterior de jandarmi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ