VICTOR PONTA CANDIDAT. Ponta i-a dat o lecție de fair-play lui Iohannis

| 13 sep, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Premierul Victor Ponta le-a dat o lecție subtilă adversarilor săi politici, când le-a adreat mulțumiri publice pentru poziția luată față de desemnarea Corinei Crețu în funcția de comisar european.

VICTOR PONTA CANDIDAT. Cât timp însă poziția UDMR a fost cât se poate de principială, nefiind nimic de reproșat poziției liderilor maghiari, PNL și PDL au avut în această chestiune o atitudine cel puțin duplicitară. Când în că numirea era în stadiul unor negocieri avansate, cei doi lideri ai ACL au adresat o scrisoare comună președintelui CE, considerată de majoritatea observatorilor din țară ca frizând delațiunea și fiind de natură să lezeze interesul național. Demersul lui Klaus Iohannis și al lui Vasile Blaga nu numai că s-a suprapus peste manevrele subterane prin care Traian Băsescu a încercat să blocheze numirea Corinei Crețu, dar cei doi nu s-au dezis nici până în prezent de cele exprimate în scrisoarea respectivă. Atitudinea favorabilă ulterioară, la rândul ei rămâne perfect discutabilă, din moment ce cel puțin Klaus Iohannis poate fi acuzat că astfel nu a dorit decât să dezamorseze revolta mocnită din propriul partid, unde tot mai multe voci s-au solidarizt cu Corina Crețu, pe care au ținut s-o felicite public, în timp ce s-au distanțat de acțiunea propriului lider pe care au descris-o în termeni prea puțin măgulitori.
Atititudinea PNL, de după plecarea din USL, a rămas mereu deficitară în acest sens, chiar dinainte de atacurile concertate la numirea Corinei Crețu. Nici Antonescu la vremea respectivă și nici Iohannis în prezent nu au găsit niciodată echilibrul, moderația și atitudinea principială pentru a felicita sau mulțumi guvernului, sau măcar de a lansa un simplu mesaj de apreciere, ori de câte ori guvernul condus de Victor Ponta a obținut aprecierea unor prestigioase foruri economice externe, pentru rezultate, sau a venit cu propuneri legislative și măsuri care se suprapuneau foarte exact pe doctrina și doleanțele economice ale PNL. Din acest punct de vedere gestul lui Victor Ponta, de le mulțumi pentru sprijinul -oricât de tardiv- pe care-l vor acorda Corinei Crețu, arătând că apreciază faptul că interesul României primează în fața conflictelor politice, reprezintă o lecție de principialitate și fair play politic, în același spirit pe care premierul l-a mai dovedit și la ruperea USL când nu a ezitat să sublinieze meritele miniștrilor liberali demisionari, mulțumindu-le public pentru colaborarea fructuoasă în guvernul USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ