Victor Ponta: E evident că nu la mine se referea domnul Băsescu când vorbea despre ofiţerul sub acoperire

| 11 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Bistriţa, că este 'evident' că preşedintele Traian Băsescu nu se referea la persoana sa când vorbea despre un candidat la alegerile prezidenţiale care ar fi ofiţer sub acoperire, pentru că tot preşedintele afirmase că i-a verificat pe toţi membrii guvernului său.

'Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu, pentru că tocmai a declarat că ne-a verificat pe noi toţi, cei care suntem membri ai Guvernului, şi are confirmarea că nu noi suntem. Dar nu cred că aceasta trebuie să fie tema de campanie, să-l găsim pe domnul sau pe doamna care, nefiind miniştri, nu ştiu, au activat sau activează în servicii de informaţii. Dacă activau pentru vreun serviciu de informaţii, nu ştiu, al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur că era o problemă. Dacă îşi fac datoria, doamna sau domnul, faţă de ţară, cred că merită felicitaţi pentru asta', a spus Ponta.

Prim ministrul spune că divulgarea unor astfel de informaţii, aflate în calitate de membru CSAT, reprezintă o infracţiune şi reprezintă 'un semnal foarte prost' pentru serviciile de informaţii române.

'Din punct de vedere instituţional, eu sunt vicepreşedinte al CSAT, am nişte obligaţii legale. Chiar dacă aş şti vreodată de oricare, de orice persoană că lucrează pentru un serviciu de informaţii român, în primul rând n-aş vorbi despre asta pentru că este ilegal, în al doilea rând ar fi un semnal foarte prost pe care l-aş da instituţiilor. Aceste instituţii ne apără şi pe noi, şi pe dumneavoastră şi apără societatea românească de pericolele la adresa siguranţei naţionale. Dacă eu m-aş apuca să vorbesc într-o conferinţă de presă sau la televizor despre lucrurile pe care le aflu ca şi vicepreşedinte al CSAT, repet, ar fi în primul rând o infracţiune, în al doilea rând o iresponsabilitate. Vreau să dau un mesaj foarte clar, de sprijin pentru instituţiile statului şi pentru oamenii care îşi fac datoria', a mai spus Victor Ponta.

Premierul a efectuat, joi, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ocazie cu care a participat la inaugurarea Gării Bistriţa Nord, a DN 15 A, care face legătura dintre Bistriţa şi Reghin, dar şi la semnarea unui contract de finanţare pentru continuarea lucrărilor la campusul Colegiului naţional 'Liviu Rebreanu' din Bistriţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 2014
tyrex
Vezi Ponta ca si tu esti pe muchie de cutit nu te mai crede stapan pe situatie. Ai promis destituirea lui bashinescu nu ai facut-o , te-ai dus la Bruxelle ca si alcolistul sa pupi mana stapanului ca sa iei caftanul domniei, ai jurat ca o desfiintezi pe Kovesi ai pus-o in varful justitiei, ai spus ca nu colaborezi cu UDMR ai dat-o la intors ba mai mult esti mut si iresponsabil la incercarea bozgorilor de a sparge tara, ai facut pact de coabitare tocmai cu dusmanul pe care in campania electorala il promiteai la Jilava,ai ingenunchiat si tu in fata americanilor si ai facut tara pres numi ca sa ai acordul lor sa stai cocotat ca prim ministru, etc etc. Te joci cu focul si rabdarea oamenilor Ponta si s-ar putea s-o iei in barba rau de tot. Nimic din ce ai promis important nu ai realizat. Vezi ca esti pe ultima suta inca o greseala doua si i-ati adio de la presedentie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ