PREZIDENȚIALE 2014. Victor Ponta nu are rival nici în spațiul virtual

| 11 sep, 2014

VICTOR PONTA FACEBOOK. Victor Ponta s-a dovedit a fi cel mai activ pe Facebook dintre candidații la Președinție, unde în săptămâna 1-7 sepembrie,liderul PSD a avut 40 de postări pe wall-ul său, ce au adunat 176.398 de like-uri, 10.720 de comentarii și 12.204 share-uri.

VICTOR PONTA FACEBOOK. În contextul alegerilor prezidențiale 2014, conform datelor Mediafax din săptămâna 1 – 7 septembrie, premierul Victor Ponta ocupă poziția fruntașă în ceea ce privește activitatea în mediul online a prezidențiabililor, pe rețeaua socială Facebook. Victor Ponta îi conduce detașat pe contracandidații Elena Udrea, klaus Iohannis și Monica Macovei, întrucât aceștia nu au reușit să devină niște rivali serioși în spațiul virtual.

Victor Ponta folosește toate platformele majore de socializare online, acesta având un site, un blog și conturi de Facebook, Flickr, Twitter și Linkedin. Pagina de Facebook Victor Ponta a înregistat 470.000 de like-uri, ca urmare a activității intense desfășurate pe această pagină de socializare. În general, mesajele postate pe Facebook-ul premierului sunt pozitive, axate pe realizările Guvernului, îndeosebi economice, precum marchează și evenimentele importante la care președintele PSD participă.

Citeşte şi: Victor Ponta Facebook. Ponta câștigă prezidențialele și pe Facebook

Totodată, candidatul la Palatul Cotroceni, Victor Ponta, mizează prin pagina sa de Facebook pe interacțiunea cu vizitatorii paginii, unde multe postări au caracterul de sondaj pe temele guvernării. Spre exemplu, sunt date întrebări despre politica de acțiune a Executivului „Întrebarea de astăzi: Sunteți de acord cu decizia Guvernului de a dona 100 de microbuze școlare pentru elevii din Republica Moldova?”.

Victor Ponta s-a dovedit a fi cel mai activ pe Facebook dintre candidații la Președinție, unde în săptămâna 1-7 sepembrie, liderul PSD a avut 40 de postări pe wall-ul său, ce au adunat 176.398 de like-uri, 10.720 de comentarii și 12.204 share-uri, potrivit Mediafax Research&Monitoring.

De asemenea, conform FaceBrands.ro (serviciul de monitorizare a paginilor de Facebook în România) Victor Ponta ocupă locul I, acesta bucurându-se de un număr de 475.228 fani, ce reprezintă de 3 ori mai mult decât numărul de fani ai prezidențiabilului ACL, Klaus Iohannis, de 143.077 fani. Iar Elena Udrea nu trece pragul de jumătate din numărul de fani ai lui Ponta, unde Președintele PMP se bucură doar de 197.788 de fani.

Citeşte şi: Elena Udrea Facebook: Lupta pentru Cotroceni se dă între moştenitoarea lui Băsescu şi moştenitorul lui Năstase

Numai că acești fani pe Facebook ai prezidențiabilului ACL, Klaus Werner Iohannis, sunt „prieteni” cumpărați. Și asta după ce, potrivit Facebrands.ro, pagina de Facebook a lui Iohannis, a crescut cu 10-12 mii de like-uri pe zi la finalul lunii august și începutul lunii septembrie, în contextul în care creșterea naturală pentru perioada 21- 25 august a fost de circa 400 de like-uri pe zi.

Ceea ce vine să demonstreze faptul că prezidențiabilul ACL Iohannis își cumpăra susținătorii, dar și like-urile de pe Facebook! În zilele în care pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis a fost lăsată să crească natural de către administratori, numărul de like-uri este de peste 20 de ori mai mic. Drept urmare: pe data de 23 august creșterea a fost de numai 234 like-uri, pe 24 august de 283 like-uri, iar pe data de 3 septembrie de 473 like-uri.

Citeşte şi: Klaus Iohannis vrea să conducă România alături de baronii Falcă, Pinalti și Uioreanu

Însă creșterea artificială a numărului de susținători, respectiv publicitatea agresivă pe rețeaua de socializare a lui Klaus Iohannis, a fost o acțiune similară la începutul lunii iulie pe pagina de Facebook și a fostului candidat PDL, Cătălin Predoiu, care a reușit în mod necuvenit „performanța” de a strânge 20.000 de fani din Turcia.

Doar că diferența dintre Cătălin Predoiu și Klaus Iohannis este că Predoiu a dat dovadă de un comportament civilizat și a renunțat la „prietenii” falși, în timp ce Klaus Iohannis nu a dat dovadă de un comportament demn de un prezidențiabil, acesta evitând, în continuare, să dea explicații presei despre anomaliile de pe pagina sa de Facebook și să recunoască faptul că folosește puterea financiară pentru a-și spori numărul de susținători pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ