Federația germanilor din România refuză să-l mai urmeze pe ”politrucul” Iohannis

| 11 sep, 2014

Însuși Martin Bottesch, consilier al FDGR și mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis, a precizat că ”transhumanța” lui Iohannis în PNL nu implică transformarea FDGR într-o turmă docilă pentru liberali.

Primul semnal îngrijorător că ceva nu ar fi tocmai în regulă cu priza la mase a primarului Klaus Iohannis a venit ca o surpriză neplăcută la alegerile europarlamentare, când PNL aproape că a luat praful de pe tobă în Sibiu, adică chiar în fieful electoral al lui Klaus Iohannis. Rezultatul final, rotunjit şi redistribuit, a fost mai slab decât în alte zone şi n-au fost puţini liberalii care au ridicat o sprânceană şi şi-au pus prima oară problema eficienţei reale a „neamţului harnic”.

Între timp situaţia s-a agravat în sensul că, în pragul campaniei alegerilor prezidenţiale, procentele lui Iohannis refuză să crească în ritmurile estimate în perioada festivistă, de ascensiune politică a acestuia, când îl înlocuia pe Crin Antonescu de pe toate poziţiile deţinute de acesta.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Surpriza neplăcută de la europarlamentare a fost trecută sub preș, dar, ca orice problemă nerezolvată a revevenit în prim plan când se aștepta Klaus Iohannis mai puțin. Lovitura a venit deci tot de la Sibiu, acolo unde, din cauză că în interiorul Consiliului Județean nici PSD-PC-UNPR-PP-DD, nici PNL-PDL nu deţin majoritatea, aceasta se obține doar cu voturile celor din FDGR, adică formațiunea pe care a condus-o Iohannis mai bine de 11 ani, înainte de a migra la PNL. FDGR a refuzat net să asigure majoritatea pentru PNL, preferând să susțină proiectele PSD la nivelul Consiliului Județean. Însuși Martin Bottesch, consilier al FDGR și mâna dreaptă a lui Iohannis, implicat controversata investiție de aproximativ 100 de milioane de euro în construcția Aeroportului Sibiu, a precizat că ”transhumanța” lui Iohannis în PNL nu implică transformarea FDGR într-o turmă docilă pentru liberali. Rău, foarte rău pentru credibilitatea și renumele ”politrucului” Iohannis. Ironiile care preced de regulă atacurile mai grave s-au făcut deja auzite. Gurile rele din partid îl ironizează deja pe Klausie pe la colțuri, spunând că dacă până acum acesta semăna doar cu Băsescu – o aluzie veninoasă la discursurile și argumentele copiate de la președinte – de acum Iohannis a început să semene și cu Elena Udrea: nu-l mai vor nici propriii lui oameni.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ