Iohannis - calul troian al lui Băsescu încă din 2009

| 10 sep, 2014

Foarte interesantă atitudinea pe care o afișează în momentul de față Traian Băsescu față de Klaus Iohannis. Deși candidatul ACL nu a îndrăznit să-i aducă atingere președintelui nici măcar c-un fir de păr în discurs, ba dimpotrivă, nu a încetat să-l îngâne și să-i repete mesajele decât pentru a-l tămâia de-a dreptul, luându-i apărarea în cazul recentei propuneri de demitere venite dinspre Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu nu i-a răspuns cu aceeași monedă și în același spirit.

În timp ce pe principalii săi adversari i-a luat peste picior, ironizându-i în stilul deja cunoscut, pe candidatul ACL l-a desființat în discurs pe un ton de dispreț total. Klaus Iohabnnis este descris de Băsescu ca un candidat slab, un om în care nu se poate avea încredere și cu mari probleme nerezolvate în propriul trecut. Accentul critic din declarația președintelui la adresa edilului sibian a atins un nec plus ultra atunci când Băsescu a declarat că i-a venit ”să se urce pe pereți” când a auzit că Iohannis justifică cele șase imobile de lux din Sibiu prin meditații și salariul de profesor.

În mod evident Traian Băsescu vrea să fie perceput de opinia publică ca adversar al candidatului ACL, deși aparențele sunt încă împotriva acestei concluzii. În fapt Băsescu a demarat manevrele de detașare, premergătoare celor de înlocuire a lui Iohannis cu Elena Udrea, candidata care rămână constant lăudată în declarațiile președintelui. Dacă ar fi să-i dăm crezare acestuia, nimeni nu poate fi mai serios și capabil ca Elena Udrea, deși nu am uitat atât de ușor cu tot Băsescu argumenta pentru susținerea fie a lui Antonescu, fie a lui Iohannis, ca un sacrificiu acceptabil pentru înfrângerea primului-ministru Victor Ponta, în turul doi. Conform explicațiilor date analiștii politici, Iohannis a fost introdus temporar și prin artificiu politic în această cursă singurul său rol fiind acela de a-i ține locul Elenei Udrea într-o cursă prea corozivă pentru abilitățile acesteia.

Dar această distanță pe care Băsescu dorește cu tot dinadinsul să o introducă în această etapă între el și Klaus Iohannis, cum spuneam, nu se susține și nu nu numai din perspectiva acțiunilor prezente (un evident noncombat al lui Iohannis, întâlniri secrete cu președintele sau consilierii acestuia etc). După dezvăluirile făcute de Codruț Sereș și Liviu Dragnea referitor la angajamentele băsiste pe care Iohannis nu a reușit să le țină secrete și în trecut, acum a intervenit cu detalii suplimentare și Mircea Geoană, care povestește în detalii grăitoare cum și-a pus Iohannis ”piciorul în ghips” dezertând pe șest în campania prezidențială din 2009.

”Între turul unu și doi, domnul Klaus Iohannis nu a participat la campania electorală din 2009, chiar dacă era propunerea PSD, PNL și UDMR pentru poziția de premier. A fost plecat 10 zile în străinătate, într-o capitală europeană, ceea ce m-a făcut să mă întreb care este gradul său de mobilizare. Mi-a spus că are o obligație foarte importantă în străinătate și că nu poate amâna. În schimb, chiar dacă m-a atacat foarte dur în primul tur, Crin Antonescu, în turul doi, a fost ireproșabil. A fost lângă mine zi și noapte. În schimb, Iohannis a fost absent”, a dezvăluit senatorul Mircea Geoană.

Detaliile acestea nu sunt lipsite de semnificație, mai ales dacă le coroborăm cu cifrele vehiculate de Liviu Dragnea, care estima că astfel au fost deturnate aproape 70.000 de voturi din zona Sibiului. Presupunând că prin sprijinul politic onest al primarului sibian aceste voturi ar fi revenit în mare parte candidatului Geoană și dacă ne amintim că Băsescu a câștigat atunci, practic, cu scamatoriile lui Baconschi de la Paris, realizăm că Iohannis este calul troian al președintelui cel puțin din 2009!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ