Ce se întâmplă dacă mănânci brânză zilnic

| 18 mai, 2014

Indiferent de vârstă, brânza ar trebui să devină un aliment nelipsit de pe masa fiecăruia dintre noi. Află câteva dintre beneficiile consumului de brânză.

1. Previne osteoporoza

Într-un top al celor mai bogate alimente în calciu, cu siguranţă brânza ar ocupa locul I. Datorită conţinutului ridicat de calciu, dar şi a fosforului din compoziţie, brânza ajută la consolidarea oaselor.

Cercetările oamenilor de ştiinţă au arătat că un consum ridicat de calciu în copilărie şi adolescenţă previne riscul de apariţie a osteoporozei la vârstă adultă.

În ţara noastră, alimentaţia a nouă din zece copii conţine mai puţin calciu decât doza zilnică recomandată, de 800 de miligrame pe zi, arată Studiul ,,Măsurarea Aportului de Macro şi Micronutrienţi la Copiii Preşcolari".

2. Combate cariile

Brânza este recunoscută pentru faptul că împiedică formarea acizilor care atacă smalţul dinţilor.

Studiile au demonstrat că brânza consumată după masă reduce cu 50 la sută riscul de apariţie a cariilor cauzate de consumul alimentelor dulci.

Este dovedit că simplul fapt de a mesteca brânză, fără a o înghiţi, are acest efect protector.

3. Recomandată şi celor cu colesterol mărit

Specialiştii atrag atenţia că brânza conţine şi grăsimi. Brânza tare, cum este Cheddar-ul, conţine până la 35% grăsime. În schimb, brânza moale, cum este Camemembert-ul, conţine în medie 26% grăsime.

Urda şi brânza de casă însă au în conţinut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate şi de persoanele care au colesterol mărit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 2014
aurora
Mai fratilor,mai documentati-va inainte de a scrie bazaconii!Proteinele din lactate sunt in cea mai mare masura responsabile de aparitia celulelor canceroase!Sau aveti vre-un contract cu Doamna cu Coasa?
19 mai, 2014
Bla bla
wow... cel mai tampit articol pe care l-am citit de muuulta vreme. exista documentare pe net despre adevaratul efect al laptelui asupra organismului uman. devastator. si ce folos ca branza are calciu, daca organismul uman nu poate sintetiza proteina numita caseina din lapte si pentru asta are nevoie sa scoata calciul din oase? consumati branza zilnic pentru garantia osteoporozei.
19 mai, 2014
vlad
Dragi jurnalisti, publicarea de articole nedocumentate si cu atat mai mult, neadevarate, ar trebui sa va umple de rusine.
Poporul, care este oricum dezinformat si manipulat, are nevoie de adevar, de fapte reale.
Va rugam nu induceti oamenii in eroare.
19 mai, 2014
Otilia
Incetati o data cu informatiile false!! Nu mai incurajati consumerismul!

Este complet FALS tot articolul.
Organismul omului nu mai sintetizeaza calciu din proteina animala dupa ce este INTARCAT!

Verificati-va informatiile inainte sa scrieti un articol sau MACAR nu mai otraviti oamenii cu vrajeli.

Cred ca veti fi surprinsi sa aflati ca tarile cu cel mai mare consum de produse lactate sunt aceleasi cu cel mai ridicat numar de persoane care cu osteoporoza sau deficiente de calciu, in general.

DOCUMENTATI-VA singuri... Si in plus, ascultati-va corpul. Sunt sigura ca daca sunteti atenti veti vedea ce va cere.. IN NICIUN CAZ BRANZA IN FIECARE ZI.
18 mai, 2014
Tofu
Cat v-au platit branzarii ptr reclama asta?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ