Alimentul care distruge STOMACUL, dar italienii o savurează ca pe o delicatesă!

| 30 iun, 2014

Casu Marzu, care in italiana se numeste "formaggio marcio", este o specialitate din Sardinia, foarte apreciata de italieni. Insa comercializarea sa in magazine este interzisa atat in Italia, cat si in restul Europei

Casu Marzu, cea mai periculoasa branza din lume. La inceput, Casu Marzu este de fapt Pecorino Sardo, o branza traditionala din Sardinia. Apoi insa, in ea sunt introduse larve vii, care isi depun ouale in ea si o fermenteaza.

Insa branza devine buna de consum insa, ea este trecuta demult de starea de fermentare: se afla deja in stare de descompunere.

Localnicii o mananca doar daca larvele din ea sunt vii. Daca sunt moarte, inseamna ca branza s-a stricat si este prea toxica pentru consum, scrie foodstory.ro.

Pentru ca are mii de larve vii in ea, branza Casu Marzu este considerata periculoasa pentru organism, motiv pentru care Uniunea Europeana a si interzis-o. Riscul este cel de infectare intestinala cu larve care, daca nu sunt distruse de stomac, pot sa se instaleze in intestine si sa creeze leziuni serioase. In ciuda avertizarilor legate de sanatate, localnicii din Sardinia o savureaza din plin si sustin ca au facut asta de sute de ani, fara sa aiba probleme. Ba ma mult, o mananca la ocazii speciale, precum nunti si aniversari.

Daca poti sa treci peste imaginea unor larve care misuna in branza, te poti bucura de o aroma mai intensa decat cea a Gorgonzolei, sustin cei care au incercat-o.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ