Ce se întâmplă dacă mănânci câteva FIRE de PĂTRUNJEL între mese. Nimeni nu ţi-a spus asta până acum

| 17 oct, 2014

Pătrunjelul este extrem de pentru sănătate, chiar și dacă este consumat în cantități mici. Aceasta planta este un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacid si clorofila. Pe lângă gustul incomparabil, iată ce beneficii mai poate oferi această plantă nemaipomenită.

Anti-cancer

Studiile arată că miristicina, un compus organic găsit în uleiul esențial de pătrunjel, inhibă nu numai formarea tumorii, dar, de asemenea, activează enzima glutation-s-transferaza, care ajută la combaterea moleculelor oxidate.

Antioxidant

Pătrunjelul este bogat în antioxidanți printre care și luteolina, un flavonoid care luptă cu radicalii liberi din organism, care cauzează stres oxidativ în celule. Doar 2 linguri de pătrunjel conțin 16% din necesarul zilnic de vitamina C și peste 12% din necesarul zilnic de vitamina A – doi antioxidanți puternici. Ajuta la refacrerea mecanismelor celulare, mentinand in felul acesta tineretea.

Antiinflamator

Împreună cu luteolina, vitamina C găsită în pătrunjel servește ca un agent antiinflamator eficient în organism. Dacă este consumat în mod regulat, combate osteoartrita și artrita reumatoidă.

Sistem imunitar sănătos

Vitamina C și vitamina A găsite în patrunjel ajută la consolidarea sistemului imunitar al organismului. Vitamina C este necesară pentru colagen, principala proteină găsită în țesutul conjunctiv. Acest nutrient este esențial nu numai pentru accelerarea capacității organismului de a vindeca rănile, dar și pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților.

Vitamina A, pe de altă parte, fortifică punctele de intrare în organismul uman, cum ar fi mucoasa ochilor, căile respiratorii, urinare și intestinale. Mai mult decât atât, limfocitele, sau celulele albe din sânge, au nevoia de vitamina A pentru a lupta împotriva infecțiilor din organism.

Inimă sănătoasă

Homocisteina, un aminoacid din organism, amenință vasele de sânge ale corpului atunci când nivelul său devine prea mare. Din fericire, acidul folic (vitamina B9) găsit în pătrunjel ajută la conversia homocisteinei în molecule inofensive.

Consumul regulat poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral și ateroscleroza.

Vitamina K

Două linguri de pătrunjel conțin o cantitate enormă de vitamina K, 153 % din DZR. Aceasta este necesară pentru sinteza osteocalcinei, o proteină care întărește structura oaselor.

Vitamina K previne, de asemenea, acumularea calciului în vasele de sânge, care poate duce la ateroscleroză, boli cardiovasculare și accident vascular cerebral.

Infrumuseteaza podoapa capilara

Pantrunjelul poate fi utilizat cu succes in compozitia mastilor pentru par, acesta fiind de 6 ori mai puternic decat ginsengul . Este un tonic excelent si iti poate infrumuseta podoaba capilara mai mult decat orice produs scump de pe piata.

Neutralizeaza efectele viciilor

Fumatorii si persoanele consumatoare de alcool se pot bucura si ei de beneficiile patrunjelului. Acesta neutralizeaza efectele nocive ale tutunului si ale alcoolului.

Lupta impotriva impotentei si a sterilitatii masculine

Specialistii in medicina naturista sunt de parere ca un tratament de 40 de zile, de patru o zi pe zi, cate jumatate de lingurita de pulbere de seminte de patrunjel, poate sa ii scape pe barbati de problemele sexuale.

Combate respiratia urat mirositoare

Cateva frunze de patrunjel te scapa de halena si da un miros placut respiratiei tale. Mai mult decat atat, patrunjelul actioneaza ca un dezinfectant al cailor respiratorii medii si superioare. Este foarte recomandat persoanelor cu probleme respiratorii .

Ofera pofta de mancare

Patrunjelul este un medicament excelent pentru persoanele anorexice ori pentru cele fara pofta de mancare. Cateva frunze mestecate inainte de ora mesei, vor spori foamea si pofta. De asemenea, patrunjelul alunga greata si starile de voma.

Are grija de silueta

Medicii naturisti sunt de parere ca o cura cu fiertura de patrunjel, poate ajuta pe oricine sa scape de kilogramele in plus. Astfel, un kilogram de patrunjel fiert in doi litri de apa poate fi secretul siluetei ideala, daca sucul este baut, cate o lingura, din ora in ora.

Pătrunjelul este o adevărată comoară pentru sănătate şi e păcat să nu profităm de multiplele beneficii ale acestei plante miraculoase. De aceea este recomandat să mâncăm măcar câteva fire de pătrunjel în fiecare zi, ne menţine tineri şi sănătoşi.

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in celalalt si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Pentru mai multe detalii astept un mail de la tine la aceasta adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ