Ce se va întâmpla cu deputatul Gheorghe Coman, prins în flagrant cu luarea de mită

| 27 dec, 2013

Vinerea aceasta, Camera Deputaților este chemată să dea un răspuns solicitării de arestare preventivă adresată de către procurori în cazul deputatului conservator Gheorghe Coman.

De la bun început trebuie observat că este cu totul ieșit din comun pentru Parlament să se reunească în această perioadă a anului. Ca urmare, rămâne de văzut în ce măsură chemarea pe care Biroul Permanent al Camerei a adresat-o va fi ascultată de către un număr satisfăcător de deputați pentru asigurarea cvorumului de ședință.

Importanța acestei ședințe ar trebui însă să fie un stimulent pentru deputați, care să îi ajute să treacă peste dorința firească de a fi aproape de familii și prieteni în această perioadă a anului și să îi facă să se mobilizeze. În contextul campaniei de decredibilizare căruia Parlamentul i-a căzut țintă de la votul asupra modificărilor aduse Codului Penal, votul care va fi dat de către Cameră are o greutate cu totul deosebită. El reprezintă o șansă pentru Camera Deputaților de a demonstra că Parlamentul nu îi protejează pe corupți, așa cum se străduieşte să ne convingă președintele și o serie de actori politici și instituționali apropiați de acesta.

Deja campania condusă cu iresponsabilitate dinspre Cotroceni a reușit să determine poziționări cel puțin exagerate din partea unor parteneri externi, dar și a unor instituții interne și internaționale. Chiar în Ajun de Crăciun, Organized Crime and Corruption Reporting Project, o rețea ce reunește 19 centre de investigație comerciale și non-profit, respectiv sute de jurnaliști de investigație din toată lumea, a declarat Parlamentul României ”Persoana Anului 2013”, pentru pretinsele încercări de a-și ascunde corupții de lege, prin chiar intermediul legii.

Lăsând la o parte ușurința cu care OCCRP a reușit să se lase manipulată de minciunile răspândite de către președinte și armata sa de dezinformatori, este evident că votul în cazul Coman poate demonstra că Parlamentul României nu este în niciun caz o instituție care protejează corupția, ci una care colaborează cu organele judiciare pentru ca aceia bănuiți de astfel de fapte să fie deferiți cu rapiditate justiției. Un vot favorabil solicitării procurorilor, așa cum Comisia juridică a propus deja prin raportul depus încă de luni la Biroul Permanent, ar avea totodată o greutate majoră în perspectiva apropiatului raport MCV.

El s-ar constitui în mod indubitabil într-o bilă albă pentru Parlamentul României,  dar și pentru USL, în condițiile în care Gheorghe Coman nu reprezintă un membru oarecare al Uniunii, ci un președinte de organizație locală, deputatul aflându-se la conducerea PC Buzău. Ca urmare, avizarea arestării sale preventive ar înlătura multe suspiciuni şi ar reprezenta o dovadă de transparenţă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ