Mugur Isărescu: Ce se va întâmpla cu inflaţia în următoarele nouă luni. Raport BNR

| 06 aug, 12:52

Banca Naţională a României (BNR) estimează o inflaţie de minus 0,3% pentru acest an şi de 0,7% pentru finalul anului 2016, reiese din Raportul trimestrial asupra inflaţiei prezentat joi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit acestuia, proiecţiile privind inflaţia au fost calculate cu încorporarea pachetului de reduceri de taxe cuprins în actuala formă a Codului Fiscal. 'Dacă se schimbă, vom reveni', a explicat Isărescu.

Astfel, proiecţia a fost revizuită în scădere cu 0,5 puncte procentuale pentru acest an şi cu 1,2 puncte pentru anul 2016, faţă de estimările cuprinse în Raportul din luna mai. Atunci, BNR anunţa o inflaţie de 0,2% pentru acest an şi de 1,9% pentru 2016.

Guvernatorul BNR spunea, în urmă cu două zile, că inflaţia se va menţine în teritoriu negativ timp de trei trimestre şi va reveni apoi în teritoriu pozitiv, însă va rămâne sub nivelul minim al intervalului de variaţie (1,5% - n. r.) până la începutul anului 2017.

Citeşte AICI integral raportul BNR privind inflaţia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 21:42
catalin
Ai un vis, dar n-ai resurse ?!
Daca esti dispus să-ti conduci viaţa după o viziune măreaţă, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ