CE SPUNE presa spaniolă despre cuplul Klaus şi Carmen Iohannis: cum îi caracterizează

| 13 iul, 19:58

Preşedintele Klaus Werner Iohannis, şi soţia lui, Carmen Georgeta, formează 'un cuplu atipic pe scena politică', întrucât, 'deşi sunt împreună de 32 de ani şi nu au copii, sau poate chiar din acest motiv, continuă să fie îndrăgostiţi', scrie luni 'El Mundo', într-un articol publicat cu ocazia vizitei oficiale efectuate de şeful statului român la Madrid, la invitaţia Regelui Felipe al VI-lea al Spaniei, potrivit Agerpres.

Cotidianul se referă la volumul autobiografic 'Pas cu Pas' publicat de Klaus Iohannis, remarcând faptul că o bună parte a cărţii este consacrată 'femeii vieţii lui', care este profesoară, ca şi el, şi pe care a cunoscut-o la 22 de ani, în timpul studenţiei. 'Suntem şi acum o pereche de îndrăgostiţi, pentru că arta nu este aceea de a te îndrăgosti, ci de a menţine vie dragostea pentru mult timp', a asigurat liderul de origine germană, care are 56 de ani şi 'a preferat să nu plece în Germania împreună cu părinţii săi, în anii 1990, în timpul momentelor tulburi ale revoluţiei din România, pentru a rămâne alături de iubita lui în micul oraş Sibiu', relatează ziarul.

'Ea m-a sprijinit întotdeauna în totalitate în viaţa publică şi privată', a afirmat cel care s-a lansat în politică în calitate de membru şi apoi de conducător al Forumului Democrat al Germanilor din România, care a fost primar al Sibiului de mai multe ori, a devenit preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi a câştigat alegerile prezidenţiale în noiembrie 2014.

Carmen Iohannis este descrisă drept 'o Primă Doamnă discretă', cu 'comportament foarte sobru şi alergică la protagonism public şi reţele sociale', precum şi 'o catolică ferventă, ca şi soţul ei, ambii mergând clandestin la slujbe' în perioada dictaturii comuniste din România. Chiar şi modul în care a reacţionat imediat după ce Klaus Iohannis a câştigat scrutinul din toamna anului trecut a fost 'deosebit, întrucât, în loc să meargă la Bucureşti pentru a sărbători triumful cu soţul ei, a rămas la Sibiu, şi şi-a ţinut orele, ca în oricare altă zi, cu elevii ei de la Liceul Gheorge Lazăr'. 'Este o profesoară foarte bună, ne iubeşte ca şi cum am fi copiii ei', a spus unul dintre tinerii cărora Carmen Iohannis (55 de ani) le predă limba engleză la Sibiu.

'El Mundo' o prezintă ca pe o 'persoană foarte cultă, care cântă la pian şi iubeşte baletul şi teatrul, pasiuni pe care le împărtăşeşte cu soţul ei'. Prin urmare, 'nu a fost de mirare că, după ce au urmărit un spectacol la Teatrul Radu Stanca din oraşul lor, cei doi s-au dus în spatele scenei pentru a felicita actorii şi a le oferi flori'.

Soţii Iohannis - continuă publicaţia spaniolă - 'nu s-au arătat niciodată în petreceri fastuoase, ci dimpotrivă', preferă îndeletniciri domestice, 'amuzamentul favorit al politicianului fiind bricolajul în propria casă, în timp ce soţia lui este iubitoare a bucătăriei franţuzeşti şi găteşte bine'.

Doamna Iohannis 'şi-a exprimat rareori poziţiile politice, excepţie făcând momentul în care şi-a recunoscut public admiraţia pentru Mihai de România, regele care, după invazia nazistă, a fost exilat de regimul comunist în 1947'.

Cotidianul spaniol scrie că fostul monarh 'a câştigat tot mai mulţi susţinători printre români, astfel încât, la alegerile prezidenţiale, contracandidatul lui Iohannis, socialistul Victor Ponta, a promis să organizeze un referendum în problema reinstaurării monarhiei. Contrar sondajelor, a câştigat Iohannis, care refuză categoric o asemenea consultare populară, explicând că nu face parte din proiectul lui de modernizare a ţării'. Nu se ştie ce opinie are Carmen Iohannis, 'care este *fan* al (ex)suveranului', dar este sigur că Regina Emerită Sofia este nemulţumită, întrucât fostul monarh este unul dintre verii ei preferaţi, de care a fost totdeauna foarte apropiată', susţine cotidianul 'El Mundo'.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează luni şi marţi o vizită oficială la Madrid, la invitaţia Regelui Felipe al VI-lea, ocazie cu care are întâlniri cu oficialităţi spaniole, precum şi cu comunitatea de români din Spania. Programul include discuţii cu Regele Felipe al VI-lea şi, respectiv, cu premierul spaniol Mariano Rajoy, şi un dejun pentru preşedintele Iohannis şi soţia oferit de Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iul, 12:49
stiueucine
klaus
pai cica a avut unu dar la vandut lu satan pentru bani si putere

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ