Ce spune primarul interimar al Capitalei despre situaţia actuală de la EROILOR

| 11 ian, 19:18

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat că se gândeşte să dea în judecată firma de construcţii care efectuează lucrări în zona Eroilor. Edilul spune că acolo s-au făcut greşeli grave şi pentru a se rezolva problemele se fac presiuni zilnice.

"Rezolvarea nu este la mine. Nu am atribuții și nu am nici pârghii. Nu pot nici măcar amenda firma care construiește, decât cu o sumă care este de râs. Constructorul a greșit grav, iar noi toți ceilalți plătim în fiecare zi. E ca și la autostrada Sibiu-Deva care s-a surpat. Încerc să îi presez zilnic pentru a rezolva problema. Am vorbit și cu Ministrul Transportului și cu directorul Metrorex. Mă gândesc la o formulă prin care să îi dăm în judecată, dar asta tot nu rezolvă problema traficului din zonă. Ei au spus că la data de 22 martie vor termina lucrările și noi vom putea da drumul traficului. Este mult prea târziu și pentru mine și pentru bucureșteni", a declarat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, potrivit politicscan.ro.

Primarul a precizat că le-a impus celor de la firma Astaldi, care efectuează lucrările în zonă, data de 15 ianuarie pentru ca oamenii să se poată muta înapoi în casele lor, iar după această dată, pentru fiecare zi de întârziere, li se vor aplica penalități.

"Au zis că analizează posibilitatea să lucreze și de sărbători, dar da, există și posibilitatea ca de sărbători să-și ia concediu. De aceea vă invit pe data de 25 (decembrie — n.r.) să mergem la fața locului să vedem cum lucrează și dacă lucrează", a afirmat Sava.

Primarul general interimar a catalogat "dezastruoasă" comunicarea cu reprezentanții Astaldi. "Le cerem termene, le cerem să vină cu soluții, să aprecieze la adevărata gravitate situația din teren... Voi face toate demersurile, către toate instituțiile ca să se poată rezolva această problemă. Vreau ca 15 ianuarie să fie data la care să se normalizeze situația", a subliniat Răzvan Sava.

Primăria Capitalei a introdus restricții de circulație în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou. 14 persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele aflate în apropierea zonei afectate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ