Cea mai mare imprimantă 3D va construi case pentru săraci

| 25 sep, 20:53

Cea mai mare imprimantă 3D din lume a trecut de la stadiul de proiect și a devenit realitate. Aceasta va avea rolul de a construi case care vor acționa ca adăpost în situații de urgență și va oferi un acoperiș asupra capetelor celor săraci, care nu își permit o locuință.

Dispozitivul gigantic are treisprezece metri înălțime și măsoară șase metri în diametru. În ciuda dimensiunilor, aceasta se pare că este foarte eficientă și consumă doar 100 de wați. Designul imprimantei 3D îi permite să printeze cu ușurință case care să acționeze pe post de adăpost în caz de urgență, cu un cost foarte redus. În plus, aceasta folosește materiale găsite la fața locului, precum pământ și noroi, fapt ce contribuie la reducerea costurilor de construcție.

Casele folosite pentru situații de urgență nu vor fi singurele adăposturi ridicate de imprimanta 3D. WASP, compania din spatele proiectului, susține că dorește să folosească dispozitivul pentru a ridica locuințe destinate oamenilor care nu își permit acest lux. Până în anul 2030, compania își dorește să nu mai existe o singură persoană care să nu aibă un acoperiș deasupra capului. Așadar, WASP prevede că vor trebui să construiască 100.000 de case pe zi pentru a îndeplini sarcina pe care și-au propus-o.

Inspirația pentru imprimantă vine chiar de la numele companiei, World’s Advanced Saving Project, adică proiectul avansat de salvare a lumii. Big Delta, căci acesta este numele imprimantei, va fi lansată în cadrul unui eveniment organizat în Italia, țara de unde provine dispozitivul. Evenimentul de lansare va dura trei zile și va include workshopuri, conferințe și concerte, care să marcheze începutul unui nou viitor, potrivit celor de la WASP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ