Cea mai RECE zi de 30 ianuarie din ultimii 53 de ani. Prognoza pentru următoarele zile

| 31 ian, 2014

Chiar dacă astăzi valorile termice vor marca o creştere, vremea încă este rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Dimineaţa va fi geroasă în centru, sud şi est iar maximele zilei vor fi cuprinse între minus 10...minus 9 grade în nordul Moldovei şi 5...6 grade în Dealurile de Vest. În sudul şi estul ţării cerul va fi noros şi local va ninge slab. În restul ţării cerul va fi temporar noros. Vântul va avea intensificări la munte, în sud-vest, nord-est şi pe arii restrânse în celelalte zone. În zonele joase va fi ceaţă asociată cu chiciură.

BUCURESTI

În Capitală, valorile termice mai cresc puţin, dar chiar şi aşa va fi mai rece decât ar fi normal la această dată. Dimineaţa vine cu aproximativ minus 11 grade şi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Peste zi, trecător va ninge slab, soarele va sta mai mult ascuns printre nori, astfel că la amiază vor fi în jur de minus 4 grade.

MUNTE

La munte în weeknd temperatura mai creste puţin faţă de zilele anterioare, astfel că astazi la amiază vor fi minus 1 grad la Sinaia şi Predeal, 4 grade cu plus la Păltiniş şi 1 grad cu plus sus pe Ceahlău. Cerul va fi variabil dar pe văi şi în depresiuni vor fi înnorîri şi condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla cu putere în toată zona montană, dar cele mai mari valori vor fi înregistrate în Munţii Banatului.

Duminică, un cer mai încarcat de nori şi va ninge doar pe văi şi în depresiuni unde sunt şi conditii de ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Vântul va avea intensificări, vitezele cele mai mari fiind pe cele mai înalte crestele.

Stratul de zapadă este consistent, astfel la Sinaia –cotă sunt 62 de cm de zăpadă, la Predeal 33 cm, la Poiana Braşov, 20 cm., la Păltiniş s-au depus 22. cm de zăpadă si la fel la Arieşeni, 22 cm.

REGIUNI

În regiunile de dincolo de lanţul carpatic cerul va fi variabil, mai mult noros în Banat şi sudul Crişanei dar probabilitatea de precipitaţii este foarte mică. Maximele zilei sunt pozitive până la 5... 6 grade la Deva şi Reşiţa cu excepţia depresiunilor transilvane unde dimineaţa e geroasă iar maximele sunt negative până la minus 5 grade la Mierucrea Ciuc. Vântul va avea intensificări la munte, în Banat şi pe arii restrânse în rest. În zonele joase de relief va fi ceaţă, asociată cu chiciură.

În sudul ţării, cer noros şi local ninsori slabe. Maximele, în creştere faţă de ieri, se vor încadra între minus 6 grade la Croiova şi minus 1 grad Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea. În zonele joase ceaţa va fi prezentă, asociată cu chiciură.

În Dobrogea, temperaturile de la amiază cresc simţitor, astfel că la amiază la Tulcea va fi minus 1 grad, iar la Constanţa vor fi 2 grade cu plus. Cerul va fi temporar noros, local va ninge slab iar vântul va avea intensificări temporare în special pe litoral. În zonele joase se va semnala ceaţă, asociată cu chiciură.

Şi în Moldova temperaturile maxime mai cresc faţă de ieri, dar tot se vor afla la limita gerului, cel puţin în nordul regiunii. Cerul va fi noros şi local va ninge slab. În zonele de şes va fi ceaţă asociată cu chiciură. Vântul va fi activ mai ales în nord-vestul regiunii.

VREMEA PE 2 ZILE

Duminică, temperatura continuă să crească dar în sudul, centrul şi estul ţării vremea este tot rece pentru data din calendar, local geroasă dimineaţa şi seara în Moldova şi Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 6 grade în nordul Moldovei şi 6-7 grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest. În sud-vestul, sudul şi estul ţării cerul va fi mai mult noros şi local va ninge. În restul ţării, cerul va fi variabil. În zonele joase izolat va fi ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură.

În Capitală, tot rece pentru această perioadă dar cu valori termice mai mari decât sâmbătă: minus 6, minus 5 grade diminiaţa şi în jurul valorii de minus 1 grad la amiază. Cerul va fi noros şi trecător va ninge slab.

Luni în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, vremea se va menţine rece, geroasă dimineaţa în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei şi în Subcarpaţii Getici. În restul ţării regimul termic este apropiat de cel normal pentru data din calendar şi chiar puţin deasupra acestuia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud şi sud-est, unde izolat va mai ninge slab. Pe spaţii restrânse, dimineata, în zonele joase de relief se va semnala ceaţă asociată cu chiciură. Vântul va mai avea unele intensificări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi nordul Moldovei, dar mai ales în sudul Banatului şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime, în uşoară creştere vor avea valori de la minus 7 grade în depresiuni până la 9 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş.

În Bucureşti, vremea se va menţine rece pentru această dată. Dimineaţa, minus 5, minus 4 grade şi la amiază, minsu 2, minus 1 grad. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de fulguială.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ