Cea mai scumpă maşină chineză costa 800.000 dolari şi seamănă cu un Trabant

| 24 apr, 2014

Primul model Hongqi L5 a fost cumparat de un client anonim pentru "cel putin cinci milioane yuani" (adica 801.000 dolari).

Initial, automobilul a fost vandut doar guvernului chinez, ca solutie de inlocuire a marcilor de lux straine; acum, Hongqi L5 este disponibil si pentru "persoanele fizice", scrie Manager.ro.

Primul client este un bogatas care a platit 579.000 euro pentru un exemplar Hongqi L5. Limuzina are o lungime de 5.555 mm, o latime de 2.018 mm si o inaltime de 1.578 mm. Greutatea sa este de 3.175 kg.

Puterea este asigurata de un motor din aluminiu V12 de 6 litri, care dezvolta 402 cai-putere si un cuplu de 548 Nm. Soferul are la indemana o cutie de viteze automata in sase trepte.

Vehiculul a fost construit de FAW Group si dispune de suspensie hidro-pneumatica si un sistem "inteligent" de tractiune integrala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ