Celulita: remedii naturale şi metode profesioniste pentru îndepărtarea ei DEFINITIV

| 13 iun, 2014

Celulita este o modificare a structurii pielii. Este descrisă ca o “coajă de portocală”, ce apare pe coapse, fese şi abdomen, care afectează elasticitatea pielii, producerea de colagen, elastină şi acid hialuronic.

În evoluţia celulitei, vasele de sânge pot apărea la nivelul superficial al pielii, iar în stadiile avansate, poţi simţi, la palpare, noduli dureroşi.
Din punct de vedere medical, celulita este un proces de distrugere lentă a celulelor subcutanate, provocat de retenţia apei şi a toxinelor, fapt ce conduce la o circulaţie şi oxigenare locală slabă.

Celulita afectează în principal femeile, în proporţie de 80-90% şi foarte rar bărbaţii. S-a demonstrat medical că doar bărbaţii, care s-au născut cu deficit de hormoni masculini vor avea, adesea, un aspect gras, subcutanat al pielii, similar cu cel al femeilor.

Cauzele apariţiei celulitei

Celulita afectează atât persoanele cu un stil de viaţă sănătos, cât şi pe cei sedentari. În plus, apariţia celulitei poate fi determinată şi de consumul băuturilor alcoolice şi carbogazoase, a alimentaţiei nesănătoase, precum alimentele tip fast-food sau consumul neregulat de apă.

Din punct de vedere medical, celulita se poate datora unor dereglări hormonale, predispoziţiei genetice, tulburărilor funcţiei tiroidiene, contraceptivelor orale sau sarcinii, afecţiunii vasculare a membrelor inferioare, etc.

Citeşte mai mult pe csid.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ