Cele şapte cauze mai puţin cunoscute ale celulitei pe care trebuie să le cunoşti

| 01 iul, 2014

Cauzele apariţiei celulitei. Celulita, definită ca inflamare a ţesutului celular subcutanat, care afectează mai ales femeile şi produce efectul inestetic de "coajă de portocală", este favorizată de o serie de cauze neaşteptate, ce pot fi însă prevenite prin câteva schimbări simple ale stilului de viaţă, conform dailymail.co.uk.

1. Curele repetate de slăbire

Dietele care vizează slăbirea rapidă, precum şi pierderea bruscă în greutate, urmată apoi de îngrăşare, compromit elasticitatea pielii, agravând celulita. În plus, carenţa de proteine favorizează retenţia de apă, astfel încât pielea de la nivelul abdomenului, coapselor şi feselor va avea un aspect inestetic.

Citeşte şi: Scapă de CELULITĂ cu ajutorul COZILOR DE CIREŞE. Uite cum trebuie să procedezi

Nutriţioniştii recomandă o dietă bogată în proteine sănătoase (peşte, ouă, fructe de mare, carne albă, leguminoase, nuci şi seminţe) şi consumul de cereale integrale, legume şi fructe. Renunţaţi la carbohridraţii procesaţi, cum ar fi pâinea albă.

2. Stresul

Stresul favorizează secreţia hormonilor de cortizol, denumiţi şi "hormonii stresului", ceea ce explică şi pofta de dulciuri şi alimente bogate în grăsimi. Astfel, contrar opiniei generale, stresul nu slăbeşte, ci îngraşă, iar nutriţioniştii recomandă, pentru tăierea senzaţiei de foame, alimente care produc în mod natural o stare de bună-dispoziţie, cum ar fi căpşunele, afinele, zmeura şi nucile, mai ales caju, o sursă bogată de zinc, ce combate depresia şi anxietatea.

Citeşte şi: Celulita: remedii naturale şi metode profesioniste pentru îndepărtarea ei DEFINITIV

 

3. Fumatul

Fumul de ţigară slăbeşte şi întrerupe formarea ţesutului conjunctiv, care se acumulează sub formă de mici "cocoloaşe" sub piele. De asemenea, fumul de ţigară afectează circulaţia sângelui, ceea ce favorizează retenţia de apă şi apariţia celulitei. Chiar şi ţigările electronice conţin nicotină, astfel încât ar trebui renunţat complet la fumat pentru a îmbunătăţi sănătatea pielii.

4. Analgezicele

Medicamentele din categoria analgezicelor cu efect antiinflamator, din care fac parte aspirina şi ibuprofenul, favorizează retenţia de apă în ţesuturi, agravând astfel celulita. Majoritatea oamenilor au observat că retenţia de apă dispare după ce încetează să utilizeze analgezice, dar trebuie consultat medicul înainte de a lua o decizie în această privinţă. Dacă este cazul, persoanele ar trebui să încerce să utilizeze medicamente pe bază de paracetamol, care nu provoacă retenţia lichidelor.

Citeşte şi: Ce este în realitate celulita: 5 trucuri care te scapă pentru totdeauna de aspectul de portocală

 

5. Liposucţia

Deşi metoda liposucţiei pare cea mai bună idee pentru a scăpa de celulită, chirurgii plasticieni avertizează că operaţiile frecvente de acest gen distribuie inegal grăsimea în organism, iar această distribuire inegală accentuează aspectul de "coajă de portocală". De fapt, s-a demonstrat că procedurile non-invazive, precum sucţia în vid şi masajul cu dispozitive de lipomasaj, precum şi utilizarea frecvenţelor radio pentru netezirea pielii, dau rezultate mai bune decât liposucţia.

6. Încrucişarea picioarelor

Menţinerea poziţiei picioarelor încrucişate pentru mult timp împiedică circulaţia la nivelul membrelor inferioare, ceea ce provoacă retenţia lichidelor şi agravarea celulitei. Ca exerciţiu se recomandă mişcarea picioarelor ca şi cum aţi pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, o dată dimineaţa şi o dată în cursul după-amiezii.

7. Razele ultraviolete

Pe lângă faptul că razele ultraviolete îmbătrânesc pielea, acestea agravează celulita, din cauza radicalilor liberi care slăbesc elasticitatea celulelor şi a ţesutului conjunctiv.

Citeşte şi: ALIMENTELE care te scapă de CELULITĂ

Pentru a preveni celulita, trebuie folosite cu generozitate creme şi loţiuni cu factor de protecţie solară de două ori pe zi şi trebuie consumată multă apă pentru a asigura echilibrul corect între săruri şi lichide din organism.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ