Zece reguli de aur pentru a scăpa de celulită

| 07 apr, 2014

Coaja de portocala? Iata 10 reguli, alimentare, de aur care te vor ajuta sa scapi de celulita.

1. Elimina complet prajelile

Pentru a scapa de coaja de portocala, trebuie sa elimini cuvantul “prajit”, atat din vocabular, cat si din alimentatia si obiceiurile tale culinare, indiferent ca vorbim de oua, carne, peste sau cartofi. Prajelile cresc continutul caloric al fiecarui aliment, si aduc in organism produsi toxici.

2. Trebuie sa reduci consumul de grasime

Grasimea alimentara se poate transforma foarte usor in tesut adipos de depozit, reprezentand unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei tale. Pentru a-ti asigura necesarul zilnic de lipide, iti sunt suficiente 2 de linguri de samantana, 1 cub de unt sau 1 lingura de ulei de masline.

3. Consuma cat mai multe legume proaspete

Legumele contin numeroase vitamine, minerale si fibre benefice pentru tranzitul intestinal. O dieta bogata in fibre diminueaza absorbtia grasimii din alimente, si ajuta la prevenirea constipatiei.

4. Fara rontaieli

Incearca sa-ti organizezi programul astfel incat sa beneficiezi zilnic de 3 mese principale, eliminand gustarile suplimentare. Gustarile opresc ardrerea grasimilor de depozit si provoaca senzatia de foame si nevoia de dulciuri, ducand la scaderea glicemiei.

5. Alege variantele cu mai putina grasime

Cumpara alimentele cu mai putina grasime, precum carnea rosie slaba (muschi, pulpa), carnea alba (pui, peste), lapte degresat, branza de vaca si telemea. Incearca sa eviti pe cat posibil consumul de cascaval, tocaturi, carne impanata, mezeluri, branza topita).

6. Dulciurile si zaharul nu au ce gauta in alimentatia ta

Acestea produc doar placere nivelul creierului, fara sa ajute organismul cu substante nutritive. Dulciurile si zaharul contin doar calorii goale. Fructele proaspete reprezinta desertul sanatos pentru organismul tau.

7. Redimensioneaza-ti portiile

Diametrul unei farfurii ideale este de 20 cm – jumatate de farfurie pentru legume, un sfert pentru proteine (branza, oua sau carne), si un sfert pentru glucide lente (orez, paste fainoase sau paine).

8. Elimina definitiv alcoolul

Vrei sa scapi de coaja de portocala? Trebuie sa eviti pe cat posibil alcoolul. Pe langa aportul propriu de calorii de 7 cal/g., alcoolul “ajuta” alimentele sa se transforme in grasimi de depozit.

9. Fara sare in mancare

Multe din alimentele pe care le consumi zilnic (branzeturi, mezeluri, conserve, paine), sunt sarate deja, prin procesul de fabricatie. Alimente precum laptele si legumele, contin sare de la natura. De aceea, pentru gatit, incearca sa folosesti condimente si plante aromatice in loc de sare.

10. Sucurile cu apa in locul bauturilor racoritoare

Ideal este sa consumi apa sau sucuri cu apa – minim 1.5 litri/zi. Datorita faptului ca au efect diuretic, poti consuma zilnic ceai si cafea.

Tag-uri: celulită
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ