Alimente care te ajută să spui ADIO celulitei

| 16 mar, 2014

Nesuferitul aspect de coaja de portocala ne face sa ne gandim cu teama la zilele cand ne vom duce la plaja sau cand vom vrea sa purtam o fusta mai scurta. Insa, cu putina vointa celulita poate sa devina ceva de domeniul trecutului.

Stim deja ca ceea ce mancam influenteaza in mare masura starea noastra de sanatate. Mancand sanatos ne ajutam organismul sa lupte impotriva factorilor care ii disturba buna functionare, cum ar fi stresul, poluarea si diversele boli.

Si tot cu ajutorul unor alimente putem sa scapam si de celulita. Afla ce trebuie sa mananci si sa bei, pt ca lichidele joaca un rol foarte importnat in acest razboi, daca vrei sa arati divin.

Apa

Una dintre cele mai comune cauze ale celulitei, in afara de factorul genetic, este acumularea de toxine in organism. Acestea reduc elasticitatea pielii si incetinesc circulatia sanguina si pentru ca nu putem sa evitam toxinele complet, trebuie sa ne ajutam organismul sa le elimine.

Hidratarea prin consumul de apa din belsug joaca un rol esential in detoxifierea organismului. Asa ca, inlocuieste ceasca de cafea, paharul de bere sau de suc cu o cana mare de apa, avand grija sa bei in jur de 2 litri in fiecare zi.

Ceai verde

Ceaiul verde, favoritul curelor de slabire, optimizeaza arderea grasimilor prin accelerarea metabolismului, inhibarea absorbtiei grasimilor si reglarea nivelului de glucoza din sange.

Teobromina si teofilina din ceaiul verde sunt vasodilatatoare, care imbunatatesc circulatia, stimuleaza functiile cardiace si au efect diuretic, favorizand astfel eliminarea toxinelor. De asemenea, ceaiul verde mai contine si un antioxidant potent, numit EGCG, care previne imbatranirea si degradatea celulelor si prelungeste durata de viata a fibrelor de colagen. Toate acestea, alaturi de cafeina care stimuleaza creierul si metabolismul, fac din ceaiul verde o alegere excelenta pentru cele care vor sa scape de celulita.

Cereale integrale

Graul, orzul, orezul si ovazul integral sunt o sursa excelenta de fibre si carbohidrati complecsi, care, spre deosebire de cerealele rafinate, au un indice glicemic mult mai mic si creeaza o senzatie durabila de satietate.

De asemenea, consumul regulat de cereale integrale previne riscul de diabet si de boli cardiovasculare si reduce nivelele de colesterol si trigliceride din sange. Astfel, cerealele integrale pot sa reduca aparitia celulitei, tinand grasimile la distanta si pastrand organismul bine hranit si sanatos.

Ulei de masline

Toate femeile stiu regula de aur a unei siluete armonioase: fereste-te de grasimi! Insa, exista anumite grasimi benefice, ca cele mononesaturate regasite in uleiul de masline. Acestea, alaturi de continutul de polifenoli asigura buna functionare a glandei tiroide.

O glanda tiroida sanatoasa accelereaza metabolismul, arde grasimile si incurajeaza diviziunea normala a celulelor epiteliale. In acest fel, uleiul de masline incurajeaza reducerea expansiunii adipocitelor si, automat, reducerea celulitei.

Broccoli

Pe langa efectul tonic si antioxidant al vitaminei C, broccoli-ul mai are o arma secreta. Este vorba de acidul a-lipoic care, in cantitati suficiente, are rol citoprotector, inducand secretia unor enzime detoxifiante si imbunatatind astfel capacitatea antioxidanta a celulelor.

Acidul a-lipoic prelungeste durata de viata a celulelor si le intareste rezistenta impotrvia proceselor oxidative. Astfel, organismul devine mai putin vulnerabil in fata dereglarilor celulare provocate de celulita.

Citrice

Citricele sunt si ele bogate in antioxidanti, precum bioflavonoidele, care imbunatatesc circulatia sangelui si corecteaza anumite dezechilibre in interiorul celulelor care pot duce la formarea celulitei..

Usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru abilitatea de a reduce colesterolul din sange si este un excelent antibiotic natural, intarind sistemul imunitar al organismului. Toate acestea contribuie la eliminarea substantelor nocive din corp si la imbunatatirea fluxului sanguin, care constituie obstacole in calea celulitei.

Somon

Acizii grasi omega-3 continuti in carnea de somon reduc apetitul, inhiba procesele inflamatoare si contribuie la repararea si intarirea tesutului cutanat. Astfel, consumand somon, vasele de sange sunt purificate de toxine si metabolismul este normalizat, iar celulita e nevoita sa-si caute de lucru in alta parte.

Otet de mere

Ideal pentru dressing-urile salatelor, continutul de potasiu, magneziu si calciu al otetului de mere sustine organismul in eliminarea toxinelor si previne retentia de apa in jurul coapselor si al stomacului. In plus, purificarea sangelui ajuta la reducerea concentratiei de hormoni de stres si reechilibreaza productia de estrogen, in acest fel controland aparitia celulitei.

Ciocolata neagra

Vesti bune pentru amatoarele de ciocolata! Ciocolata neagra este plina de antioxidanti, care ajuta la descompunerea grasimilor care duc la aparitia celulitei si imbunatatesc functiile tuturor celulelor, in special cele din compozitia pielii.

Cafeina din ciocolata ajuta la deshidratarea celulelor grase de sub piele, netezind astfel suprafata acesteia. De asemenea, consumul de produse bogate in cacao reduce, pe termen scurt, nivelul de colesterol din sange. Benefica pentru organism si cea mai activa impotrvia celulitei este ciocolata neagra cu peste 80% cacao, asa ca uitati-va cu atentie pe ambalaj dupa adaosuri de lapte, zahar si arome artificiale.

Tag-uri: celulită
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ