Concluzia neaşteptată a unui studiu: ASPIRINA trebuie EVITATĂ

| 19 iun, 2014

Persoanele cardiace, care se confruntă cu fibrilaţie atrială (nr. afecţiune cardiovasculară care determină modificarea ritmului cardiac, responsabilă cu declaşarea accidentelor vasculare cerebrale), ar trebui să evite să mai ia aspirină. Recomandarea vine din partea cercetătorilor britanici, care au constatat că persoanele diagnosticate cu această boală prezintă un risc crescut de a se confrunta cu hemoragii cerebrale şi stomacale.

Aspirina este recunoscută pentru proprietăţile sale benefice în cazul cardiacilor, însă un studiu recent arată că acest medicament, cu efect anticoagulant, le face mai mult decât bine, în special pacienţilor care suferă de fibrilaţie atrială (FA).

Concluzia vine din partea experţilor de la National Health Service, din Marea Britanie. Potrivit experţilor de la NHS, cei un milion de pacienţi britanici diagnosticaţi cu fibrilaţie atrială (AF) ar trebui să folosească o nouă generaţie de medicamente anticoagulante precum dabigatran, rivaroxaban şi apixaban.

Specialiştii sunt de părere că înlocuirea aspirinei cu un alt anticoagulant ar duce la prevenirea producerii a 7.000 de accidente vasculare şi a 2.000 de decese premature în fiecare an.

Citeşte şi: Planul IMPERIILOR farmaceutice. Legătura dintre VACCINURI şi AUTISM

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ