Zahărul din SORG, beneficii semnificative pentru sănătate, economie şi mediu

| 11 iun, 2014

Cercetători din Australia şi China au pus la punct un proiect de fabricare a zahărului din sorg, un produs care s-a dovedit a avea semnificative beneficii sociale, economice şi de mediu pentru generaţiile viitoare, scrie Asian Scientist Magazine.

 

Proiectul, intitulat 'Sorg dulce pentru zaharuri valoroase', are ca scop producerea de zahăr benefic pentru sănătate utilizând sorg dulce prin intermediul biotehnologiei.

Cercetătorul dr.Wu Luguang de la Universitatea din Queensland, Australia, a declarat că proiectul a avut potenţialul de a revitaliza industria zahărului, de a creşte securitatea energetică, de a reduce emisiile cu efect de seră şi de a îmbunătăţi rezultatele în domeniul sănătaţii, prin reducerea cariilor dentare şi a asistenţei în managementul diabetului zaharat.

'Zahărul sănătos, izomaltoza, are indici glicemici şi de insulină mici, ceea ce înseamnă că atunci când este adăugat la produsele alimentare eliberează treptat energia pentru organism', a spus dr. Wu, precizând că 'eliberarea lentă de energie ar putea avea o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea debutului diabetului zaharat, reducerea cariilor dentare, îmbunătăţirea activităţii creierului şi reducerea incidenţei obezităţii'.

Sorgul dulce este o plantă bogată în biomasă, adaptată la clima fierbinte semi-aridă de la tropice, care poate produce niveluri ale zahărului echivalente cu cele ale trestiei de zahăr, dar într-un interval de timp mai scurt şi utilizând mai puţină apă.

Proiectul de cercetare are ca scop identificarea liniilor de elită de sorg dulce, cu o producţie ridicată şi stabilă de zahăr şi de a le dezvolta ca plante care pot fi cultivate pe o scară largă, notează Asian Scientist Magazine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ