Plantă vindecătoare de care n-ai auzit până acum. Iată ce poți trata cu urzica moartă albă

| 25 apr, 2014

Urzica moartă albă este o plantă erbacee perenă, de 20 – 75 cm. înălțime, cu tulpinița în 4 muchii, pe care sunt dispuse frunze opuse, dințate, triunghiular-ovate. Florile sunt alb-labiate (cu 2 buze), dispuse sub formă de guler la subsuoara frunzelor. Crește prin șanțurile umede, la marginea pădurilor, mai rar în zona de câmpie. Este mai răspândită în zona subalpină, mai ales în Transilvania, Moldova și Muntenia .

Proprietăţi terapeutice urzica moartă albă

Intern

- antiinflamator bun, antiseptic intestinal foarte puternic, anti malaric mediu, antireumatic bun, astringent puternic, colagog mediu-slab, depurativ bun, diuretic puternic, expectorant bun, hemostatic puternic (opreşte hemoragiile), răcoritor, reglator bun al activităţii gonadelor (mai ales la femei), tonic general bun, sedativ slab (acţionează foarte blând prin calmarea sistemului nervos).

Extern

-anticandidozic mediu, astringent puternic, cicatrizant bun, vulnerar.

Afecţiuni care se tratează cu urzica moartă albă

Boli tratate cu urzica moartă albă: hipermenoree, boli ale sistemului digestiv şi ale rinichilor, insomnii şi altele

Tratamente naturiste urzica moartă albă

- scurgeri menstruale abundente (hipermenoree), leucoree – pulbere de urzica moartă albă. Se iau 4 linguriţe pe zi, pe stomacul gol – tratamentul durând minim 30 de zile. Contra hemoragiilor uterine puternice se iau până la 6 linguriţe pe zi, pe stomacul gol.

anemie – pulbere de urzica moartă albă, se asociază cu urzica şi coada calului. Se iau 4 linguriţe pe zi, pe stomacul gol. O cură durează 1-2 luni.

- adjuvant în hemoptizie, adjuvant în scrofuloz㠖 pulbere de urzica moartă albă. Se amestecă în proporţia 1:1 cu miere şi se iau 4-6 linguriţe pe zi.

- constipaţie, hemoroizi, diaree, adjuvant în dizenterie – infuzie combinată de ceai de urzica moartă albă. Are efect de reglare a tranzitului intestinal

- hidropizie, boli de rinichi şi prostată, cistite, disurie – infuzie combinată de urzica moartă albă, în tratamente de lungă durată (minim o lună). Are efect diuretic, cicatrizant şi uşor antiinfecţios.

- hipertrofie de prostat㠖 pulbere de urzica moartă albă. Tratamentul trebuie să dureze cel puţin două luni, iar pentru o maximă eficienţă se asociază cu pufuliţă cu flori mici şi ghimpe

- amenoree – pulbere. Se asociază foarte bine cu seminţele de brânca ursului în proporţia 2:1, adică două părţi urzică moartă albă la o parte seminţe brânca ursului. Se iau 3-4 linguriţe din acest amestec pe stomacul gol zilnic. Este un tratament foarte bun, cu efecte blânde şi echilibrante şi în tratamentul menopauzei premature

- insomnie – pulbere de urzică moartă albă. Se consumă 1-2 linguriţe din pulberea de urzică moartă albă, cu 2 ore înainte de culcare.

- leucoree – spălaturi cu infuzie super concentrată de ceai de urzica moartă albă

- umflături, tumori glandulare – comprese cu infuzie super concentrată de ceai de urzica moartă albă

- ulcere, răni, varice – cataplasme.

- locuri dureroase în gută, dureri acute de picioare – spălaturi cu infuzie super concentrată de ceai de urzica moartă albă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ