STUDIU: Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică, consecinţe catastrofale pe termen mediu/lung

| 19 iun, 2014

Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică ar putea avea consecinţe catastrofale pe termen mediu şi lung, este una dintre concluziile unei lucrări pe această temă, elaborată de către Mircea Ţicleanu, Radu Nicolescu, Adriana Ion şi care urmează să fie prezentată, luni, în cadrul unei conferinţe internaţionale la Albena (Bulgaria).

Mircea Ţicleanu este directorul ştiinţific al Institutului de Geologie şi susţine că activitatea de cercetare pentru lucrarea 'Exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică - o metodă cu posibile consecinţe catastrofale pe termen mediu şi lung' a demarat în 2012 la solicitarea Ministerului Mediului.

Potrivit acestuia, studiul arată că exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică este o acţiune agresivă antropică a mediului geologic cu consecinţe severe şi chiar catastrofice într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat.

De asemenea, acesta susţine că o consecinţă a aplicării acestei metode este conversia unei mari cantităţi de apă dulce (potabilă/industrială) în fluid toxic, contaminat, iar arealul (subsolul) afectat de exploatare nu mai poate fi explorat ulterior în alte scopuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ