Acest aliment vă creşte cu 40% riscul de a deveni supraponderali şi chiar obezi

| 05 iun, 2014

Dacă încercaţi să slăbiţi, un nou studiu afirmă că un pas important este eliminarea pâinii albe din dietă.

Două sau mai multe porţii zilnice de pâine albă ar putea fi motivul pentru care vă îngrăşaţi, deoarece acest obicei alimentar creşte cu 40% riscul de a deveni supraponderal sau obez. Studiul care a ajuns la aceste concluzii a monitorizat obiceiurile alimentare şi greutatea a 9.267 de studenţi spanioli de-a lungul a cinci ani. Studenţii care consumau atât pâine integrală, cât şi pâine albă, nu prezentau un risc sporit de a deveni obezi. De asemenea, nu se observa o legătură între consumul exclusiv de pâine integrală şi un risc sporit de a deveni supraponderal sau obez.

De ce provoacă pâinea albă probleme?

Miguel Martinez-Gonzalez, un membru al echipei de cercetători, sugerează că ar putea fi vorba despre tipul de carbohidraţi prezenţi în compoziţia sa. „Pe scurt, este echivalentul unui consum bogat de zahăr”, a afirmat Martinez-Gonzalez. „Problema este similară cu cea înregistrată în cazul băuturilor dulci, unde zaharurile sunt transformate rapid în grăsime în organism”, a mai spus cercetătorul.

„O recomandare înţeleaptă ar fi să înlocuiţi pâinea albă cu pâine integrală, mai ales în cazul în care consumaţi multă pâine”, a mai spus cercetătorul.

Noul studiu a fost prezentat vinerea trecută cu ocazia Congresului European asupra Obezităţii, ce a avut loc în Bulgaria. Cercetarea nu prezintă o relaţie de tip cauză şi efect între consumul de pâine albă şi creşterea în greutate, ci doar o corelaţie. De asemenea, studiul nu a fost publicat încă într-un jurnal medical de tip peer review, astfel că rezultatele ar trebui să fie considerate preliminare.

Beneficiile pentru sănătate ale pâinii albe au fost dezbătute de specialişti preţ de mult timp. În 2012, un studiu publicat de British Nutrition Foundation a sugerat că majoritatea avertismentelor referitoare la consumul de pâine albă se bazează pe mituri. Cercetătorii au subliniat că pâinea albă este o sursă importantă de nutriţie, ce conţine vitamine şi minerale esenţiale.

Sursa: Medical Daily

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ